Κορονοϊός: Ιστορικό υψηλό με 203 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα!

Κορονοϊός: Ιστορικό υψηλό με 203 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα!

Για το πόσα κρούσματα έδωσε ο κορονοϊός τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα ενημερώνει και σήμερα ο ΕΟΔΥ. Η έντονη ανησυχία, τα νέα μέτρα που ίσως έρχονται και η κρίσιμη εβδομάδα ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Ο κορονοϊός όχι απλά δεν… αποδυναμώθηκε μέσα στο καλοκαίρι, προς απογοήτευση όλων μας, αλλά έχει επανέλθει δριμύτερος.

Ο Αύγουστος μπήκε… στα κόκκινα, ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και η κυβέρνηση βρίσκεται σε επιφυλακή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ίσως επιβληθούν και νέα μέτρα ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει και σήμερα γραπτώς για την εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα, ενημερώνοντας συγκεκριμένα πως τις τελευταίες ώρες εντοπίστηκαν 203 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα συνολικά να είναι 5.623.

Κορονοϊός: Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 09 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 203, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5623 (ημερήσια μεταβολή +3.7%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες. 1 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 212 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 22 (77.3% άνδρες).

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα