Η περιφέρεια που μετρά μόλις ένα κρούσμα κορονοϊού τον Αύγουστο

Η περιφέρεια που μετρά μόλις ένα κρούσμα κορονοϊού τον Αύγουστο

Μία θέση πριν το τέλος βρίσκεται η Ήπειρος αλλά αυτή την φορά είναι για καλό. Μαζί με το Βόρειο Αιγαίο αποτελούν τις δύο από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας με τα λιγότερα κρούσματα Covid-19 και μάλιστα με διαφορά από τις υπόλοιπες.

Η Ήπειρος στον επίσημο χάρτη της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίζεται με 39 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα.

Δεν διευκρινίζεται αν σ’ αυτά περιλαμβάνονται και κάποια εισαγόμενα στην περιοχή, κάτι πάντως που είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει καθώς την τελευταία εβδομάδα έχουν προστεθεί δύο (από 37 που ήταν μέχρι και πριν λίγες ημέρες).

Ο Αύγουστος έδωσε μέχρι τώρα μόνο ένα κρούσμα στο Νομό Ιωαννίνων –πρόκειται για την υπάλληλο της Εφορίας που δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο- ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί άλλο κρούσμα στην υπόλοιπη Ήπειρο.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό, χθες και προχθές. Και οι δύο ήρθαν από την Αλβανία στην χώρα μας και λόγω των συμπτωμάτων που είχαν κατέληξαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο ηλικιωμένος άνδρας είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με βαριά συμπτωματολογία ενώ στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύεται μία 52χρονη.

epiruspost.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα