Μύκονος: Πώς γίνονται τα κρυφά κορονο-πάρτι - Κάλεσμα μέσω social, είσοδος από 150-1.000 ευρώ

Μύκονος: Πώς γίνονται τα κρυφά κορονο-πάρτι - Κάλεσμα μέσω social, είσοδος από 150-1.000 ευρώ

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους ειδικούς τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, ενώ "πονοκέφαλο" έχουν δημιουργήσει στις Αρχές και τα μυστικά, πάρτι συνωστισμού, που διοργανώνονται σε βίλες της Μυκόνου.

Το συγκεκριμένο θέμα, μάλιστα, συζητήθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη με τοπικές αρχές και επαγγελματικούς φορείς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο νησί. Ψηλά στην ατζέντα του κ. Χρυσοχοίδη ήταν θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στη Μύκονο, καθώς την ίδια ώρα στελεχώνεται η υπό συγκρότηση Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 120 άτομα.

Πώς γίνονται τα κρυφά κορονο-πάρτι στη Μύκονο

Το κάλεσμα στα συγκεκριμένα πάρτι σε ιδιωτικές βίλες, γίνεται μέσω social media, δηλαδή από το facebook και το instagram, όπως ακριβώς και σε αντίστοιχα πάρτι στην Ίμπιζα. Οι πληρωμές γίνονται με POS σε λογαριασμούς του εξωτερικού ή μετρητά. Ακόμα, όποιος εισέρχεται στη βίλα, έχει ατομική πρόσκληση και φορά ένα βραχιολάκι ως πάσο εισόδου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ομάδες οργανωτών τέτοιου είδους εκδηλώσεων από την Ίμπιζα, αλλά και τη Νότια Γαλλία, έχουν μετακομίσει στη Μύκονο και στήνουν κρυφά, παράνομα και χωρίς άδεια, πάρτι σε πολυτελείς κατοικίες που τις νοικιάζουν γι' αυτό τον σκοπό με την συμμετοχή 500 και 1.000 ατόμων. Διάσημοι djs από το εξωτερικό ανεβάζουν την διάθεση των πελατών, στα 3-4 τέτοια πάρτι που διοργανώνονται εβδομαδιαίως.

Τα καλέσματα γίνονται με τον εντοπισμό στίγματος κινητών τηλεφώνων και την αποστολή των προσκλήσεων ενδιαφέροντος στα social media. Την ίδια ώρα "κράχτες" των οργανωτών διαδίδουν τη φήμη σε γνωστά καταστήματα και beach bar στο Νησί των Ανέμων. Η είσοδος σε αυτά τα ιδιωτικά πάρτι κυμαίνεται από 150 έως και 1.000 ευρώ, κατά περίπτωση ανάλογα με το "σκανάρισμα" του πελάτη, που έχει προηγηθεί διαδικτυακά ή δια ζώσης.

Έγινε η πρώτη σύλληψη για πάρτι σε βίλα της Μυκόνου

Σε μια σύλληψη προχώρησε, το βράδυ της Τετάρτης η αστυνομία, στο νησί της Μυκόνου. Σύμφωνα με τις πληφορορίες, συνελήφθη ενοικιαστής βίλας, υπεύθυνος για πάρτι με πολλούς καλεσμένους και μεγάλο συνωστισμό. Συνολικά έχουν γίνει 15 έλεγχοι σε beach bar και κέντρα διασκέδασης στη Μύκονο.

Τυπικά, η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο των διατάξεων του νόμου περί διατάραξης κοινής ησυχίας. Σημειώνεται ότι χθες, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη Μύκονο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχΐδης είχε επισημάνει το νομικό κενό που υπάρχει στις περιπτώσεις των πάρτι σε βίλες.

Η αστυνομία είναι πολύ δύσκολο να εισβάλει σε ιδιωτικούς χώρους, οικιακού ασύλου, αν δεν διαπιστώνεται κάποιο αυτόφωρο αδίκημα, αλλά ακόμη και αν διαπιστώνεται, είναι δύσκολη η επέμβαση σε έναν χώρο με εκατοντάδες άτομα. Η αστυνομική προσπάθεια θα στηριχθεί στην πρόληψη, δηλαδή στον εντοπισμό και την αποτροπή τέτοιων συγκεντρώσεων όταν αυτές ανακοινώνονται.

Τι λέει ο δήμαρχος Μυκόνου για τα πάρτι τύπου... Ίμπιζα

"Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα κακό εισαγόμενο έθιμο στην Μύκονο ίσως και σε κάποια άλλα μέρη της Ελλάδος με πάρτι σε κατοικίες ιδιωτικές έναντι αντιτίμου, που είναι μεταξύ των αδίκων πράξεων τις οποίες η ελληνική αστυνομία και όλοι οι φορείς ιδίως φέτος το καλοκαίρι, το καλοκαίρι της πανδημίας πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ και να καταστείλουμε. Για τον λόγο αυτό μεταξύ άλλων χθες ήταν στο νησί μας ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδής, ο οποίος ανήγγειλε κάτι που εδώ και ένα χρόνο δουλεύουμε απ’ όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του, την σύσταση της αστυνομικής υποδιεύθυνσης στο νησί της Μυκόνου και την ενίσχυση με πολλούς παραπάνω και έμπειρους αστυνομικούς", ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.

Παράλληλα, σημείωσε πως "η αστυνομική υποδιεύθυνση είναι σε φάση εκπόνησης προεδρικού διατάγματος και σταδιακά θα αρχίσει να στελεχώνεται αλλά ήδη φέτος το καλοκαίρι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει στείλει έναν ικανοποιητικό αριθμό αστυνομικών στο νησί και έρχονται και άλλοι τις επόμενες μέρες προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις όποιες άδικες πράξεις που ένας τουριστικός προορισμός αυτού του βεληνεκούς και μεγέθους ζει σε ένα καλοκαίρι".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα