Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη Αθηνών για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας LIVE

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα προστεί της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, το βράδυ της Παρασκευής, για την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί” ανέφερε η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, για τα όσα συμβαίνουν απόψε στην Μητρόπολη.

Λίγες ώρες μετά την πραγματοποίηση του… ονείρου του Ερντογάν -κατά δήλωση του ίδιου- της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δηλαδή, η Εκκλησία “αντιδρά” με τον Ακάθιστο Ύμνο στην Μητρόπολη.

Για τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, 24.07.2020, ημέρα που ξεκίνησε η λειτουργία της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί, αλλά και ημέρα “πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό”, είχε προγραμματιστεί η Ακολουθία, με πλήθος κόσμου να αναμένεται να βρεθεί στο σημείο.

Την ίδια ώρα και στην Θεσσαλονίκη ψέλνουν τον Ακάθιστο Ύμνο στον Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας, ενώ να σημειωθεί πως από το πρωί, πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς η “βεβήλωση” της Αγίας Σοφίας έχει προκαλέσει το αίσθημα των απανταχού Χριστιανών.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα