Δύσκολη η νύχτα στις Κεχριές: Ξεκίνησαν ρίψεις τα ενάερια μέσα - Πληροφορίες για 10 καμένα σπίτια

Δύσκολη η νύχτα στις Κεχριές: Ξεκίνησαν ρίψεις τα ενάερια μέσα - Πληροφορίες για 10 καμένα σπίτια

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε στις Κεχριές και την ευρύτερη περιοχή με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται - Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού με εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Αυτό που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών είναι οι έντονοι άνεμοι που επικρατούν και σήμερα στην περιοχή οι οποίοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δύσβατα και δυσπρόσιτα μέρη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης πήραν εντολή να ξεκινήσουν τις ρίψεις νερού. Στο σημείο επιχειρούν 6 ελικόπτερα με 4 αεροσκάφη με 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα καθώς και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που συνδράμουν από από το έδαφος στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο σημείο παραμένει και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης για τον καλύτερο συντονισμό και διαμοιρασμό των δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί. Συγκεκριμένα,οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια, Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία ή δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Φωτιά στις Κεχριές: Πυροσβεστικό τυλίχτηκε στις φλόγες

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, περισσότεροι από 2.000 πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες απείλησαν κατοικημένες περιοχές, ενώ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει προχώρησε σε εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

"Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις", επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα Πέμπτη τα ξημερώματα ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη συγκρατημένη του αισιοδοξία, λέγοντας πως θεωρεί πιθανό να ελεγχθεί η φωτιά μέσα στην ημέρα.

Είπε ακόμη ότι κώπασαν οι άνεμοι τη νύχτα.

"Έχουν καεί 10 σπίτια”

Όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθίκια έχουν καεί περίπου 10 σπίτια, ενώ χτες είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε ολοσχερώς κάηκε σπίτι στο Αλαμάνο. Μάλιστα όπως ανέφερε στο MEGA η φωτιά τώρα βρίσκεται στα 100 μέτρα από το χωριό.

Η μάχη των επίγειων δυνάμεων ήταν ονύχτια και δύσκολη ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των Αστυνομικών της Κορινθίας.

Εν τω μεταξύ έχουν υποχωρήσει κάπως οι πολύ δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, γεγονός το οποίο βοηθά την προσπάθεια κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται πως λόγω της ανεξέλεγκτης έκτασης που πήρε η φωτιά την Τετάρτη εκκενώθηκαν προληπτικά έξι οικισμοί αλλά και ένα οικοτροφείο για ΑμΕΑ. Όλοι οι κάτοικοι των οικισμών αλλά και οι διαμένοντες στο οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, κοντά στη θάλασσα.

Μέχρι χτες το μεσημέρι είχαν εκκενωθεί πέντε οικισμοί, ο Άγιος Κωνσταντίνος, το Γαλατάκι, οι Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο. Λίγη ώρα μετά εκκενώθηκε και ο Άγιος Ιωάννης.

Τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης συνδράμουν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών.

Πάντως, παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία να σημειωθεί πως εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες και κάποιες αναζοπυρώσεις ο ιοποίες εμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέα εξάπλωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα