Εσπευσμένα στη μεγάλη φωτιά στο Λαύριο ο Χαρδαλιάς. Εκκενώνονται οικισμοί και κατασκήνωση

Εσπευσμένα στη μεγάλη φωτιά στο Λαύριο ο Χαρδαλιάς. Εκκενώνονται οικισμοί και κατασκήνωση

Εσπευσμένα στην περιοχή και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα Ζέζα του Λαυρίου. 

Την προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών στο δήμο Λαυρεωτικής, όπου νωρίτερα ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη, ζήτησε πριν από λίγο ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Αγριλέζας, Αγίου  Γερασίμου,  Καμάριζας και Σουνίου. επίσης απομακρύνονται και τα παιδιά που είναι στην κατασκήνωση που βρίσκεται στον χώρο.  Με μέριμνα των υπευθύνων της κατασκήνωσης, τα παιδιά οδηγήθηκαν στην πλευρά της θάλασσας, όπου και παραμένουν συγκεντρωμένα και εκεί δεν διατρέχουν κίνδυνο.  Η φωτιά ξέσπασε από την περιοχή Πούντα Ζέζα.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, που αποτελούνται από 49 πυροσβέστες, με 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο σημείο μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει από κοντά το επιχειρησιακό σχέδιο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Αγριλέζα, Καμάριζα, Σούνιο και Άγιος Γεράσιμος.

Λουκάς: Δεν πρέπει να κατέβει στο Σούνιο

Η κατασκήνωση βρίσκεται πάνω στην παραλία της Πούντα Ζέζας και, όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Λευρωτικής, Δημήτρης Λουκάς, έχουν εκκενωθεί ακόμα τέσσερις οικισμοί από τον Αγιο Γεράσιμο και μέχρι όσους συνορεύουν με το Σούνιο.

«Είναι κρίσιμη η στιγμή. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να μην κατέβει η φωτιά στο Σούνιο» είπε ο κ. Λουκάς και πρόσθεσε: «Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και είμαστε εδώ μαζί με τον κ. Χαρδαλιά».

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Λαύριο

Σε ανάρτησή του στο Twitter τo Kέντρο Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει παραθέτοντας και σχετικό χάρτη ότι μέσω του συστήματος FIREHUB εντόπισε την έναρξη της φωτιάς στην περιοχή του Κάτω Σουνίου στο Λαύριο από τα πρώτα κιόλας λεπτά που εκδηλώθηκε (12.40, τοπική ώρα).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα