Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και δεύτερη Ελληνοαμερικανίδα στη Ρόδο

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και δεύτερη Ελληνοαμερικανίδα στη Ρόδο

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και δεύτερη Ελληνοαμερικανίδα στη Ρόδο.

Το δεύτερο περιστατικό, όπως μεταδίδει το dimokratiki.gr, πρόκειται για μία 78χρονη η οποία έφτασε από την Αμερική στο νησί, μέσω τρίτης χώρας, το περασμένο σαββατοκύριακο και διέμενε στο Γεννάδι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 78χρονη κατά την άφιξη της υποβλήθηκε σε τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου μέχρι και χθες (15/07) δεν είχαν γνωστοποιηθεί.

Κατά την διάρκεια της παραμονής στο νησί, η γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαγνώσθηκε θετική στην COVID-19 και από χθες η 78χρονη νοσηλεύεται στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή θετική στον κορονοϊό διαγνώσθηκε και μια 60χρονη ομογενής από την Αμερική. Η γυναίκα διέμενε μαζί με μία φίλη της σε ξενοδοχείο της πόλεως Ρόδου. Μέχρι στιγμής ελήφθησαν 11 δείγματα από το περιβάλλον και από άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή η 60χρονη κι όλα ήταν αρνητικά, ενώ η φίλη της θα εξετασθεί εκ νέου.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη είχε πάει εκδρομή με την φίλη της εκτός πόλεως Ρόδου, συνέφαγαν σε εστιατόριο και ένιωσε αδιαθεσία. Μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και εκεί υποβλήθηκε αρχικώς σε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό και σε τεστ μοριακού ελέγχου που ήταν θετικό. Ακολούθως, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, η 60χρονη μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, το πρωί της Τετάρτης (15/07) το τεστ μοριακού ελέγχου επαναλήφθηκε στο νοσοκομείο, αφού έτσι προβλέπεται σε περίπτωση εισαγωγής ασθενούς από άλλη υγειονομική μονάδα, και το τεστ αυτό βγήκε θετικό.

Και για τα δύο κρούσματα έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας και βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση.

Η κατάσταση της υγείας και των δύο γυναικών δεν εμπνέει ανησυχία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα