Δεν κινδυνεύουμε από τον τουρίστα. Στα πανηγύρια πιο εύκολη η μετάδοση του ιού

Σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού βρίσκεται ο ΕΟΔΥ, δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα

Παράλληλα, επισήμανε ότι με το που εντοπίζεται κάποια πηγή εισόδου που δημιουργεί πρόβλημα, αμέσως λαμβανονται μέτρα, όπως έγινε και με την περίπτωση της Σερβίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθούν τα περιοριστικά μετρα για τους Σέρβους.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σχολιάζοντας την απαγόρευση των πανηγυριών, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι τον ανησυχούν πιο πολύ τα πανηγύρια, παρά οι τουρίστες απο το εξωτερικό. Μάλιστα ισχυρίαστηκε ότι αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής απόστασης δεν κινδυνεύουμε απο τον τουρίστα, ενώ στα πανηγύρια είναι πιο ευκολη η μετάδοση του ιού!

Οι απόψεις αυτές του προέδρου του ΕΟΔΥ βέβαια έρχονται ως φυσική απόρροια των χθεσινών αποφάσεων μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση. Το νέο πλαίσιο παρεμβάσεων της κυβέρνηση παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος που ανακοίνωσε τρία επιπλέον μέτρα για την εξάπλωση της νόσου.

- Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από το συνοριακό φυλάκιο του Πορομαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

- Περιορίζεται για τους επισκέπτες της χώρας ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, από 48 στις 24, ώρες πριν την άφιξή τους

- Αυξάνεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια ώρα που "κόβονται" τα πανηγύιρα, η χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει τα σύνορα σε χώρες που μετρούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες νέα κρούσματα και δεκάδες νεκρούς σε καθημερινή βάση!

Συγκεκριμένα, χθες ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 15 Ιουλίου. Επιπλέον, ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία στις 22 Ιουλίου. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ