Στο ΣτΕ προσφεύγει πολίτης κατά του Μεγάλου Περιπάτου

Στο ΣτΕ προσφεύγει πολίτης κατά του Μεγάλου Περιπάτου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα και τη συμβατότητα με Ελληνική Νομοθεσία του πιλοτικού προγράμματος του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, την οποία αμφισβητεί με προσφυγή του Αθηναίος πολίτης.

Ο προσφεύγων ζητεί να ακυρωθεί η από 21 Μαΐου 2020 κοινή υπουργική απόφαση για "την επιβολή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων", για την οποία ενίσταται διότι δεν καταλαμβάνει "μέλη της Κυβέρνησης, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς κλπ". Η υπουργική απόφαση ισχύει για 3 μήνες και προβλέπεται δυνατότητα παράτασης για άλλους 3 μήνες.

Ο δικηγόρος του Αθηναίου πολίτη που προσέφυγε στο ΣτΕ, υποστηρίζει στην αίτηση ακύρωσης, ότι για την έκδοση της επίμαχης κοινής υπουργικής απόφασης δεν υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση, αλλά και η σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ακόμη, επισημαίνει ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας, καθώς από τα απαγορευτικά μέτρα εξαιρούνται μέλη της Κυβέρνησης, βουλευτές, κ.λπ.

Όπως αναφέρει οι πολλές ζαρντινιέρες που έχουν τοποθετηθεί υπονομεύουν την οδική ασφάλεια, αλλά και την ασφάλεια των πεζών που κινούνται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας ενώ υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή σύσταση στον τομέα των μεταφορών για την μείωση των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα λόγω ανυπαρξίας οδικής ασφάλειας.

 

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα