Μεγάλη Φωτιά στις Σάπες Ροδόπης. Εκκενώνεται προληπτικά οικισμός Παλιννοστούντων Ποντίων

Μεγάλη Φωτιά στις Σάπες Ροδόπης. Εκκενώνεται προληπτικά οικισμός Παλιννοστούντων Ποντίων

Εκκένωση του οικισμού των Παλιννοστούντων Ποντίων στη Δημοτική Ενότητα Σαπών Ροδόπης εισηγήθηκε πριν από λίγη ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή.   

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη με 61 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 πεζοπόρα τμήματα, ενώ η τοπική κοινότητα ενισχύει τις προσπάθειες κατάσβεσης με υδροφόρες και εκσκαφείς.

Μέσα σε πυκνούς καπνούς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης μάχονται να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Στις αυλές των πρώτων σπιτιών, στον οικισμό Παλιννοστούντων των Σαπών, στη Ροδόπη, έχει φτάσει αυτήν τη στιγμή η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 17:15 το απόγευμα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωσης του οικισμού, ενώ μεγάλη μάχη μέσα σε πυκνούς καπνούς δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και υπάλληλοι του δήμου, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Αυτήν τη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν 53 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία αεροπλάνα, εκσκαφείς του δήμου και βυτιοφόρα.
Προβεβλημένοι σύνδεσμοι
Καλοκαιρινό Instyle, συνδρομή Cinobo, ηλεκτρικό scooter Xiaomi και δωρεάν ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης διόρθωσης εμβαδού ακινήτων

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. «Όλοι μαζί, πυροσβέστες, δήμος και πολίτες δίνουμε τεράστια μάχη, για να σώσουμε τις περιουσίες των ανθρώπων. Οι φλόγες βρίσκονται έξω από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στον οικισμό των Ποντίων. Ευτυχώς, δεν κινδύνευσε κανένας άνθρωπος. Καταφέραμε και τους μεταφέραμε όλους έγκαιρα. Τώρα βρίσκονται στο γήπεδο και στο σχολείο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αφού φυσούν ισχυροί άνεμοι», λέει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Μαρώνειας - Σαπών, Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO