Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Παράταση σε κέντρα υποδοχής και δομές φιλοξενίας

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δίδεται δίμηνη παράταση για κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ σε Κέντρα Υποδοχής γ' κύκλος. Όλες οι πληροφορίες. 

Την δίμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σε Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και δομές προσωρινής φιλοξενίας, μέσω Δήμων, Περιφερειών και της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (Γ’ Κύκλος) ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μετά από απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ. 

Σύμφωνα με το έγγραφο, της οικονομικής υπηρεσίας του Οργανισμού εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 3.000.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος και την επέκταση των συμβάσεων των εργαζομένων για επιπλέον δύο μήνες.

Υπνεθυμίζεται ότι η παράταση της δράσης που απασχολεί 1.690 ωφελούμενους έχει ήδη εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στην Διαύγεια. 

Να σημειωθεί ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α΄ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών - Γ΄ κύκλος» (Δημόσια Πρόσκληση Νο 10/2018), είχαν πάρει τετράμηνη παράταση και τώρα παίρνουν μία δίμηνη παράταση των συμβάσεων εργασίας τους. Έτσι μετά το πέρας της 4μηνης παράτασης διάρκειας απασχόλησης, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον 2 μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα.

Στην περίπτωση ωφελουμένων των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει επανατοποθετούνται στις θέσεις τους. 

Να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε η πίστωση για την παράταση του εν λόγω προγράμματος, καθώς όσοι απασχολούνται, μέσω της δράσης αυτής, ήδη έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία και τις απαραίτητες δεξιότητες, για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των εμπλεκόμενων δομών και φορέων

www.dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα