Νέα έφοδος στο σπίτι του ψευτογιατρού στο Λαγονήσι

Με νέες αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχεδόν σε καθημερινή βάση μέσα από μαρτυρίες για τον τρόπο με τον οποίο εξαπατούσε τα θύματά του, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για νέα έρευνα στο σπίτι του στο Λαγονήσι.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής με στόχο να εντοπίσουν οποιοδήποτε νέο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα χρηματικά ποσά που έπαιρνε εξαπατώντας τα θύματά του, βρέθηκαν στο Λαγονήσι και έκαναν "φύλλο και φτερό" το σπίτι στο οποίο διέμενε.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι άνδρες της ΕλΑΣ, φαίνεται πως εντόπισαν μέσα στο σπίτι του 46χρονου μια καραμπίνα. Ωστόσο, η έρευνα θα συνεχιστεί καθώς δεν αποκλείεται η ύπαρξη θυρίδων ή κρυψώνων σε άλλα "κρησφύγετα", όπου μπορεί να βρίσκονται τα χρήματα.

Καθημερινές οι καταγγελίες

Το ένα μετά το άλλο, καταθέτουν καθημερινά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τα θύματα του ψευτογιατρού που δε δίσταζε να σκορπά τον θάνατο και μάλιστα με το αζημίωτο. Ο 46χρονος έδινε στους ασθενείς που εξαπατούσε χυμούς, σούπες και μαντζούνια ενώ τους υπέβαλλε σε εξαντλητικές δίαιτες απαγορεύοντάς τους να τρώνε οτιδήποτε άλλο.

Χαηρακτηριστική είναι η μαρτυρία του γιου ενός καρκινοπαθούς στο Mega: "Μας πρότεινε μια θεραπεία με αποστάγματα με βότανα που μάζευε από το Άγιο Όρος μάς έλεγε, διατροφή, κάτι τσάγια. Έφερε κάτι σκευάσματα, 7-8 σκευάσματα. Εξήγησε στη μάνα μου πώς θα τα παίρνει ο πατέρας μου. Έφερε κάτι συνταγές για σούπες και χυμούς από καρότα, γενικά χυμούς από βιολογικά προϊόντα. Ο πατέρας μου παραπονιόταν, πείναγε, γιατί δεν έτρωγε, η δίαιτα ήταν εξαντλητική", σημείωσε ο γιος του αδικοχαμένου 67χρονου.

Συνολικά, ο Νικόλαος Κοντοστάθης απέσπασε από τη συγκεκριμένη οικογένεια 50.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι με τη θεραπεία του θα συρρικνωνόταν ο όγκος. Όταν κατάλαβε ότι ο ασθενής δεν είχε πολύ χρόνο ζωής, χωρίς οίκτο πίεζε την οικογένεια για την τελευταία δόση των χρημάτων.

"Σου λέω ο πατέρας μου πέθαινε, δηλαδή δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και αυτός μου ζήταγε λεφτά για να αλλάξουμε την θεραπεία, να πάμε σε ένα πιο δραστικό μέτρο. Η οποία ήταν πιο ακριβή ας πούμε στο τέλος. Στην τελευταία δόση είχε ζητήσει 17 χιλιάρικα", συνέχισε ο ίδιος. Και σε αυτήν την περίπτωση εμφανίστηκε στο θύμα του ως ογκολόγος ομοιοπαθητικός. Για να τους πείσει μάλιστα δήλωσε ακόμη και γιατρός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα