Συνελήφθη η κοκκινομάλλα για την αρπαγή της Μαρκέλλας - Ποιο ήταν το κίνητρο;

Συνελήφθη η κοκκινομάλλα για την αρπαγή της Μαρκέλλας - Ποιο ήταν το κίνητρο;

Στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης προσήχθη και κρατείται η γυναίκα που φέρεται να άρπαξε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης την 10χρονη Μαρκέλλα κατά την επιστροφή της από το σχολείο στην Κάτω Τούμπα και την άφησε ελεύθερη σχεδόν δύο 24ωρα αργότερα κοντά σε βενζινάδικο στην Καλαμαριά.

Στο μεταξύ, εξαιρετικά επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι αστυνομικοί σχετικά με το κίνητρο που μπορεί να είχε η νεαρή γυναίκα. Ως προς το προφίλ της κοκκινομάλλας, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Π πως ανήκε στο ευρύτερο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, χωρίς πάντως προς το παρόν να προκύπτει καθημερινή επικοινωνία. Πάντως, η αστυνομία είναι σχεδόν σίγουρη ότι η προσαχθείσα πήγε στη Κατερίνη για να κρυφθεί, καθώς εκεί βρισκεται το πατρικό της.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία εξετάζει άλλο ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο περιβάλλον της μικρής και θεωρείται ως πρόσωπο-κλειδί, τόσο για την υπόθεση της απαγωγής, όσο και για το οικογενειακό παρελθόν της 10χρονης.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη πως στο αίμα της 10χρονης Μαρκέλλας εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες. «Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε», είπε η κ. η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από τiς δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ζαγγελίδου.

Οι πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών αναφέρουν πως η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα». Μάλιστα, θεωρείται πιθανό η λήψη των ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίαζε η Μαρκέλλα μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς, όταν έδειχνε να μην έχει πλήρη αίσθηση του χρόνου.

Και αυτό που θα έχει ενδιαφέρον μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων, είναι πως θα φανεί αν οι ουσίες χορηγούνταν στο κορίτσι πριν το συμβάν της περασμένης Πέμπτης ή αν της τα έδωσε κάποιος κατά τη διάρκεια της αναζήτησής της.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στο Mega για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, σημειώνοτνας πως ο οργανισμός που εκπροσωπεί, γνώριζε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, τις οποίες μοιράστηκε με την αστυνομία προκειμένου να διασταυρωθούν.

«Γνωρίζουμε την ιστορία από πριν. Δε θα μπορούσαμε ποτέ να την επικοινωνήσουμε, γιατί αυτά τα στοιχεία τα δίνουμε μόνο στην αστυνομία. Η αστυνομία θα επιβεβαιώσει αυτά που καταγγέλθηκαν».

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι είναι σημαντικό η οικογένεια να μιλήσει στις Αρχές και να αποκαλύψει τα όσα γνωρίζει. «Πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη που νοιάστηκε γι’ αυτό το παιδί. Η εισαγγελία ελπίζω να έχει τεκμηριώσει την απόφασή της για το πώς πρέπει να καλυφθεί το μέλλον του, μέσα από τις κοινωνικές έρευνες, για σωθεί το παιδί και να ξεφύγει από τη φρίκη που πέρασε».

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα