Υπαρκτή αλλά μειωμένη η έξοδος των Αθηναίων - Πτώση 20% της κίνησης στις Εθνικές Οδούς

Μειωμένη σε σχέση με το 2019 αλλά υπαρκτή, δεδομένου ότι έχουν συμπληρωθεί μόλις πέντε περίπου εβδομάδες από την πρώτη άρση των περιορισμών κυκλοφορίας, ήταν η έξοδος των Αθηναίων προς την επαρχία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η έξοδος ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, με ουρές να σχηματίζονται τόσο στα διόδια των Αφιδών, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, όσο και στα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου.

Πτώση 20% στις εξόδους από το Λεκανοπέδιο

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας που παρουσίασε το OPEN TV, από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου περίπου 92.000 οχήματα είχαν περάσει από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου και της Αθηνών - Λαμίας.

Στην έξοδο του Αγίου Πνεύματος του 2019, κατά την ίδια ημέρα, είχαν διασχίσει τα διόδια 115.000 οχήματα, κάτι που δείχνει μια μείωση της τάξης του 20% στην κίνηση των οχημάτων. Παρά τη μείωση, η Τροχαία και οι υπεύθυνοι των αυτοκινητοδρόμων αναφέρουν ότι η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν πολύ μεγαλύτερη των προσδοκιών που είχαν -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα