Η γιόγκα δεν έχει καμία θέση στη ζωή ενός χριστιανού;

Σύμφωα με την νέα απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η γιόγκα δεν έχει καμία θέση στη ζωή ενός χριστιανού

Πιο συγκεκριμένα, στη χθεσινή της ανακοίνωση, η Ιερά Σύνοδος έκανε μεταξύ άλλων εκ νέου αναφορά στη γιόγκα. “Θεωρεί πως η γιόγκα είναι κακή. Ότι δεν πρέπει να την κάνουν οι χριστιανοί διότι συνδέεται με μια άλλη θρησκεία, πολύ συγκεκριμένη θρησκεία και δεν πρέπει να την κάνουν οι χριστιανοί” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ευαγγελάτος στην εισαγωγή του σχετικού θέματος.

“Αυτό το έχω ξανακούσει και πριν από πολλά χρόνια, όταν ξεκινήσαμε με την αδελφή μου και μας έστελναν μηνύματα από την εκκλησία ότι είμαστε αλλόθρησκες. Ίσα ίσα εγώ στην αίθουσα έχω και εικόνες του αρχάγγελου Μιχαήλ και κάνω τουλάχιστον 15 χρόνια γιόγκα. Δεν σημαίνει ότι για να κάνεις γιόγκα θα πρέπει να αλλάξεις θρησκεία. Ούτε και εμείς στους μαθητές μας λέμε κάτι τέτοιο ή τους κατευθύνουμε προς αυτό” εξήγησε στο Live News η γυμνάστρια Νίκη Πετρουλάκη.

“Ναι είμαι χριστιανή, πιστεύω στον Χριστό, το γράφει η ταυτότητα μου και πηγαίνω στα μοναστήρια. Δεν σημαίνει, όμως, πως δεν θα δοκιμάσω και κάποια άλλα πράγματα επειδή από πίσω αυτά μπορεί να κρύβουν κάποια θρησκεία” συμπλήρωσε.

Η λέξη yoga σημαίνει “ένωση”. Και η φιλοσοφία της αναφέρεται στην ένωση του σώματος με την αναπνοή, της αναπνοής με τον νού και του νου με το πνεύμα. Η Σίσσυ Φραγκιαδάκη, γυμνάστρια και δασκάλα γνώρισε τη γιόγκα μέσα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η γυμνάστρια που ασχολείται με τη yoga τα τελευταία 10 χρόνια κάλεσε μάλιστα εκπροσώπους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να παρακολουθήσουν από κοντά τα μαθήματα για να λυθεί όπως λέει η παραννόηση.

Στην ενημερωτική εκπομπή του Mega, επίσης, μίλησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος υποστηρίζοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα