Όλα έγιναν σε ένα τρίλεπτο, αποκαλύπτει η δικηγόρος της οικογένειας της 32χρονης

Όλα έγιναν σε ένα τρίλεπτο, αποκαλύπτει η δικηγόρος της οικογένειας της 32χρονης

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το έγκλημα που συγκλόνισε τη Σητεία, τον Μάρτιο του 2019, όταν ο 37χρονος στραγγάλισε την 32χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, έπειτα από καβγά. Ο 37χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 32χρονης, κ. Βούλα Δημητριάδου, μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV ανέφερε ότι “η επίμαχη απόφαση αποδίδει δικαιοσύνη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου”, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε την πράξη προμελετημένα και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, υπήρχε δηλαδή ο λεγόμενος ανθρωποκτόνος δόλος.

“Αναφορικά με την ποινή, στην περίπτωση της Σητείας ο νομοθέτης λέει ισόβια κάθειρξη γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει 16 χρόνια κλειστή φυλακή χωρίς δικαίωμα άδειας και χωρίς να υπολογιστούν στα χρόνια αυτά ευεργετικά ημερομίσθια . Όλα αυτά θα προσμετρώνται στην ποινή μετά τα 16 έτη. Μην ακούτε αυτά που λένε ότι θα είναι έξω σε πέντε χρόνια. Η νομοθεσία είναι σαφής”, είπε η δικηγόρος και σημείωσε:

“Η παραμονή του στο σπίτι διήρκησε ούτε 5 λεπτά… Σε ένα τρίλεπτο έγινε ότι έγινε… Υπήρχαν τόσο έντονα τα σημάδια στο λαιμό και πιάνοντας την από την καρωτίδα και ήταν αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι έχεις ενδεχόμενο δόλο και εκείνη τη στιγμή θέλεις να την πνίξεις να την σκοτώσεις”.

Αναφερόμενη στο προφίλ του δράστη η κ. Δημητριάδου είπε: “Διέκρινα στο λόγο του μια υπεκφυγή ανάληψης ευθυνών, προσπαθούσε να μετακυλίσει ευθύνες στην οικογένεια του θύματος. Από την άλλη είπε για την Κατερίνα ότι ήταν μητέρα που ήταν ευέξαπτη, νευρική, μάλωνε τα παιδιά, γεγονότα που δεν αποδείχτηκαν. Είχε επιλεκτική μνήμη και προσπαθούσε να διαφύγει από ερωτήματα της έδρας και να εστιάσει εκεί όπου εκείνος ήθελε. Υπήρχαν αντιφάσεις κατά την απολογία του για την ημέρα της ανθρωποκτονίας” και πρόσθεσε:

“Δεν είναι ο δράστης που αποστρέφεται τη γυναίκα, ούτε ο βιαστής που βιάζει κατά συρροή γυναίκες και τις σκοτώνει. Εδώ έχουμε μια υπόθεση καθαρά που κλιμακώνεται στα πλαίσια μας ενδοοικογενειακής βίας σε διάστημα τεσσάρων ετών. Ο ίδιος φαντασιώνεται μία κατάσταση και ότι οι πάντες τον εχθρεύονται και ότι έφυγε από την εξουσία. Θεωρούσε ότι την είχε στην κατοχή του και ότι ήταν ένα ‘αντικείμενο’ που έπρεπε να κατέχει και να εξουσιάζει και μάλιστα κατά την απολογία του έκανε χρήση της λέξης εξουσίας”.

Πηγή πληροφοριών: neakriti.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα