Δύο ελληνικές ανάμεσα στις πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη

Δύο ελληνικές ανάμεσα στις πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη

Τις δέκα ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη ανέδειξε πριν από λίγες μέρες το European Best Destinations, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και δύο ελληνικές. Μάλιστα η μία από αυτές βρέθηκε στην κορυφή φιγουράροντας στην πρώτη θέση.

Πρόκειται για μεγάλες παραλίες, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα ξεπερνάνε σε μήκος τα 100 χλμ., στις οποίες ακόμη και κατά την διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου η διατήρηση της απόστασης θα είναι εφικτή.

Τα κριτήρια για την επιλογή των παραλιών ήταν διάφορα ανάμεσα στα οποία το μέγεθος της εκάστοτε παραλίας, τα τετραγωνικά που αναλογούν σε κάθε άτομο στην παραλία, ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό στην κάθε χώρα κ.α.

Όσον αφορά στους προορισμούς, αυτοί προτιμήθηκαν βάσει της προσφοράς σε ιδιωτικές βίλες και τουριστικά διαμερίσματα, την διαθεσιμότητα μεγάλων ή μεσαίων ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και τις υπηρεσίες απέναντι στους ταξιδιώτες όπως η ύπαρξη νοσοκομείων ή μονάδων υγείας στην κάθε περιοχή.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, στη λίστα του European Best Destinations αναδείχθηκε το Μονολίθι. Η παραλία της Πρέβεζας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με μήκος 22 χλμ. και πλάτος έως 80 μέτρα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Μάλιστα, η Πρέβεζα, σύμφωνα με το άρθρο είναι ίσως ο μοναδικός καλοκαιρινός προορισμός στην Ευρώπη με μεγάλες παραλίες, κοντά σε τρία νοσοκομεία και 10’ λεπτά από το αεροδρόμιο.

Η δεύτερη ελληνική παραλία που βρίσκεται ανάμεσα στις πιο ασφαλείς της Ευρώπης συναντάται στην πέμτπη θέση και είναι ο Χαλικούνας στην Κέρκυρα. Στο άρθρο αναφέρεται ότι το νησί των Φαιάκων είναι ένα από τα πιο πράσινα ελληνικά νησιά, ενώ για την παραλία του Χαλικούνα σημειώνει ότι βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού και ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες της Κέρκυρας, όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός.

Συμπληρωματικά για την Ελλάδα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει επηρεαστεί κατά 50% λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο προορισμό στην Ευρώπη από τον κορονοϊό, καθώς και ότι έχει ήδη λάβει μέτρα ασφαλείας και υγείας έτσι ώστε να προσφέρει στους τουρίστες της ασφαλείς διακοπές.
Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη:

    Μονολίθι, Πρέβεζα
    Comporta, Alentejo, Πορτογαλία
    Χερσόνησος Hel, Πολωνία
    Porto Santo, Μαδέρα, Πορτογαλία
    Χαλικούνας, Κέρκυρα
    Ghajn Tuffieha, Μάλτα
    Meia Praia, Lagos, Αλγκάρβε, Πορτογαλία
    Jurmala, Λετονία
    Nida, Λιθουανία
    Binz, Rugen, Γερμανία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα