Όλη η κατάθεση Καλομοίρη: Η μάνα μου ούρλιαζε, ο πατέρας μου είχε μία σφαίρα στο στήθος

Όλη η κατάθεση Καλομοίρη: Η μάνα μου ούρλιαζε, ο πατέρας μου είχε μία σφαίρα στο στήθος

Με λεπτομέρειες περιέγραψε στην κατάθεσή του ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια της Κρήτης. Ο 30χρονος κατηγορείται ότι τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη και ότι τραυμάτισε στο αριστερό γόνατο τον 23χρονο Ε.Ν., ο οποίος δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα.

Παραθέτουμε αυτούσια την κατάθεσή του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας:

«Καθόμουν στο πεζοδρόμιο»

«Την 2-5-2020 και ώρα 22.00 βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια και καθόμουν στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό. Ενώ καθόμουν, ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι το αυτοκίνητό του ο Γιώργος Ξυλούρης και εν συνεχεία ήρθε προς το μέρος μου και φαινόταν αγριεμένος. Εγώ τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα.

«Τον χτύπησα στο πρόσωπο»

Εν συνεχεία τον ρώτησα για ποιο λόγο τον ψάχνει και αυτός μου απάντησε ‘Ρουφιάνος είναι και γκεσταμπίτες είστε» και με απώθησε σπρώχνοντάς με. Τότε εγώ τον χτύπησα στο πρόσωπο με τη γροθιά μου και εν συνεχεία αυτός έφυγε τρέχοντας, προς την οικία του η οποία είναι σε απόσταση τριάντα περίπου μέτρων από το πατρικό μου. Μετά εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι, στο οποίο βρισκόταν ο πατέρας μου Ελευθέριος Καλομοίρης και η μητέρα μου, στους οποίους είπα το περιστατικό. Εν συνεχεία πήγα στο μπάνιο να πλυθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει.

«Επιασα τον πατέρα μου και είδα μια τρύπα στο στήθος»

Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου, το οποίο είχε φυλαγμένο σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει. Όταν βγήκα στο δρόμο, είδα δεξιά τη μητέρα μου να ουρλιάζει και μπροστά της δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος χωρίς να γνωρίζω ποιοι ήταν. Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος κοιτώντας προ τα πάνω και δίπλα του πεσμένος ο Γιώργος Ξυλούρης, κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μία τρύπα στο στήθος, ενώ τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά. Τη στιγμή υπέθεσα ότι ο πατέρας μου ήτα νεκρός και θόλωσα.

«Αρχισα να πυροβολώ πολλές φορές»

Άρχισα να πυροβολώ τον Γιώργο Ξυλούρη, πολλές φορές, χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς, στη συνέχεια πέταξα το όπλο στο δρόμο και προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου φωνάζοντας προς τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τον βοηθήσουν. Σήκωσα τον πατέρα μου και τον έβαλα στην καρότσα του οχήματος του Ε.Ν., ο οποίος ήταν επίσης στο σημείο και ξεκινήσαμε για το Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

Όταν φτάσαμε εκεί κατέβασα τον πατέρα μου και τον έβαλα σέρνοντας μέσα, όπου τον έβαλα σε ένα φορείο. Μετά από λίγο που κατάλαβα ότι ήταν νεκρός έφυγα από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Όσον αφορά στον τραυματισμό του Ε.Ν. δεν γνωρίζω πως τραυματίστηκε, εγώ σίγουρα δεν έστρεψα το όπλο προς το μέρος του».

Όπλο παρέδωσε στις αρχές η οικογένεια Ξυλούρη

Έθνος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα