Ποιός είναι ο Υποπτέραρχος Χατζηγεωργίου που πήρε τη θέση του Τσιόδρα

Ποιός είναι ο Υποπτέραρχος Χατζηγεωργίου που πήρε τη θέση του Τσιόδρα

Λίγο πρίν από την έναρξη της συνέντευξης τύπου στο υπουργείο Υγείας έγινε γνωστό ότι στην θέση του Σωτήρη Τσιόδρα θα βρίσκεται ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Τσιόδρας δεν μπορούσε να είναι παρών λόγω άλλων υποχρεώσεων που είχε και η συνέντευξη ξεκίνησε με τον κ. Χατζηγεωργίου.

Ποιός όμως είναι ο Υποπτέραρχος Χατζηγεωργίου;

Ο Υποπτέραρχος Δημήτριος Χατζηγεωργίου είναι ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ). Συντονίζει και κατευθύνει σε εθνικό επίπεδο το Υγειονομικό της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και το έργο των ανεξάρτητων υγειονομικών Μονάδων όπως είναι το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, η Ανωτάτη Αεροπορίας Υγειονομική Επιτροπή και το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής.

Ο Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου ανήκει και εκείνος, όπως και ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αποφαίνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και συμβουλεύουν τον υπουργό Υγείας και τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας, γεννήθηκε στη Λάρισα και εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων το 1975. Ονομάσθηκε Ανθυποσμηναγός το 1981.

Ο Υποπτέραρχος είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Σχολείου Αεροπορικής Ιατρικής με εκπαίδευση και στον Θάλαμο Χαμηλής Πιέσεως του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής και του Σχολείου Ασφαλείας Πτήσεων. Κατέχει επίσης τον τίτλο ειδικότητας Ειδική Παθολογία και επίσημης εξειδίκευσης στην Λοιμωξιολογία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα