Με ποιους φέρεται οργισμένος ο Τσιόδρας; Ποιοι εκφράζουν επιστημονικές αβεβαιότητες;

Με ποιους φέρεται οργισμένος ο Τσιόδρας; Ποιοι εκφράζουν επιστημονικές αβεβαιότητες;

Σε εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας φαίνεται πως στρέφονται τα πυρά του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος φέρεται οργισμένος τις δύο τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv την Πρωτομαγιά.

«Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε, δηλαδή, εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα», ανέφερε στο μήνυμά του, την Πέμπτη, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Στο Open Tv μίλησαν συνάδελφοί του για αυτή την αντίδραση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκης Βατόπουλος τόνισε πως «ο κ. Τσιόδρας εκφράζει τις θέσεις της επιτροπής του υπουργείου Υγείας». Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής, δήλωσε ότι «οι ακραίες απόψεις που εκφράζονται δημιουργούν δυσκολία όχι μόνο στη γενικότερη συζήτηση, αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών. Η αντίδραση του κ. Τσιόδρα έχει να κάνει με τον τόνο με τον οποίο εκφράζονται οι απόψεις αυτές, που δεν είναι επίσημες».

Υπάρχουν επιστήμονες που λένε ότι η απόφαση για ανοιχτά σχολεία ελήφθη με άλλα κριτήρια; «Η απόφαση είναι μέρει επιστημονική γνώση και εν μέρει πολιτική», υπογράμμισε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει τις ενστάσεις του για το άνοιγμα των σχολείων. Ο Νίκος Φίλης, πάντα στο Open, σημείωσε πως «άλλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως ο κ. Μόσιαλος, ο οποίος είναι σύμβουλος της κυβέρνησης, έχουν διατυπώσει δημοσίως την άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ακουσα τον κ. Τσιόδρα ο οποίος είπε ότι έχει ισχυρές επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων. Μα, αν έχει ισχυρές επιφυλάξεις, γιατί το συνιστά;».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα