Κλινική στο Περιστέρι: Πρόεδρος ΕΟΔΥ - Δεν τηρούσαν τα μέτρα

Κλινική στο Περιστέρι: Πρόεδρος ΕΟΔΥ - Δεν τηρούσαν τα μέτρα

Ιδιαίτερα οξύς για τα όσα συνέβησαν στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκε εστία κορωνοϊού και έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Μιλώντας στο Open, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας σημείωσε ότι «διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και στην οποία ο ΕΟΔΥ έχει κληθεί να συνδράμει. Θα δώσουμε στον εισαγγελέα τα σχετικά πορίσματα. Από τις πρώτες μας επισκέψεις στο Περιστέρι είδαμε ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και ακριβώς για αυτό έχουμε 37 κρούσματα και τρεις νεκρούς. Στη συγκεκριμένη κλινική δεν τηρούσαν τα μέτρα και υπήρχαν κάποιοι εργαζόμενοι οι οποίοι αν και είχαν συμπτώματα συνέχισαν να εργάζονται. Ακόμη, υπήρξαν ασθενείς που είχαν συμπτώματα και έκαναν αιμοκάθαρση και αυτό συνέβαλε στη διασπορά του ιού».

Παράλληλα, τόνισε ότι «όσοι εργαζόμενοι είναι θετικοί στον ιό απομονώθηκαν, ενώ οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Θα εξετάζουμε και τους υπόλοιπους, έτσι ώστε εάν βρεθεί κάποιος θετικός να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Αναφορικά με τη μονάδα τεχνητού νεφρού της κλινικής και τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις υπογράμμισε ότι «όπου υπάρχουν υγειονομικές ή κλειστές δομές και είναι πιο εύκολη η διασπορά του ιού να υπάρχει ανησυχία. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως έγινε και στην περίπτωση του Κρανιδίου. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε πιθανή διασπορά στην κοινότητα».

Mαρτυρίες ασθενών

Παράλληλα, σοκάρουν οι μαρτυρίες ασθενών που νοσηλεύονταν στην κλινική και ξαφνικά έμαθαν τα άσχημα νέα, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από τον Σ. Τσιόδρα, ειδικευμένος καθηγητής παρακολουθεί τις αιμοκαθάρσεις.

«Έφτασα στην κλινική χθες το πρωί. Μπήκα από την κεντρική πόρτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν φορούσα γάντια παρά μόνο μία μάσκα. Χωρίς να μου πουν να καλύψω τα χέρια μου με έστειλαν στο υπόγειο. Δεν μου έκαναν καμία θερμομέτρηση, δεν είχαν πάρει κανένα μέτρο. Εάν το ήξερα δεν θα ερχόμουν για την εξέταση» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Open ο Φώτης Μητρόπουλος.

«Όταν έφτασα σπίτι μου ενημερώθηκα για το συνέβη στην κλινική. Το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πήρα στο 1135 και μου είπαν τι πρέπει να κάνω. Μου είπαν να έρθω στην κλινική για να κάνω τεστ για τον κορονοϊό. Πήρα πάνω από 40 τηλέφωνα. Από την κλινική μου είπαν ότι το υπουργείο έφερε την ευθύνη, επειδή εγώ ήθελα να κάνω μία εξέταση. Φανταστείτε την αναίδειά τους. Εάν βγω θετικός δεν θα καταφέρω να ζήσω» κατέληξε.

 

Πληροφορίες: ethnos.gr / Open TV

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO