Τσιόδρας: Ο κορονοϊός έκανε σε 1 μήνα ότι η απλή γρίπη σε 3,5!

Τσιόδρας: Ο κορονοϊός έκανε σε 1 μήνα ότι η απλή γρίπη σε 3,5!

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας απάντησε για ποιον λόγο δεν πρέπει να συγκρίνετε η γρίπη με τον κορωνοϊό που πολλές φορές προβάλλεται ως αντεπιχείρημα για τα μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, εξαιτίας της εποχικής γρίπης που ξεκινάει στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου και διαρκεί περίπου μέχρι τον Μάρτιο «κάποια στιγμή είχαμε 400 διασωληνωμένους».

Όπως είπε ο κορωνοϊός «μέσα σε ένα μήνα είχε τα ίδια αποτελέσματα που έχει η γρίπη σε 3,5 μήνες, τη στιγμή που για τη γρίπη υπάρχει εμβόλιο».

Ο κορωνοϊός εισέβαλε σε άλλες χώρες και τις διέλυσε, το ίδιο θα μπορούσε να είχε συμβεί και στην Ελλάδα αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα για περιορισμό της κυκλοφορίας, σημείωσε ο καθηγητής.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε την ανάγκη για επαγρύπνηση όσον αφορά τα συμπτώματα.

«Χρειάζεται πολύ προσοχή. Καταλαβαίνω πως όλοι θέλουν να ακούν αισιόδοξα νέα. Να σας ζητήσω συγγνώμη γιατί κάποιες φορές με αυτά που ανακοινώνω αισθάνεστε θλίψη, στρες και σύγχυση, όπως και εγώ. Υπάρχει μία αβεβαιότητα. Για εμένα το σημαντικότερο είναι οι ζωές που κερδήθηκαν και με τη συνεργασία όλων σας κερδίσαμε τα χειρότερα. Πάμε καλά και αυτό οφείλεται στα μέτρα και στη συμπεριφορά σας. Το R0 είναι αρκετά κάτω από το 1», τόνισε.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 156 νέα κρούσματα. Τα 150 είναι από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι. Στους 121 οι νεκροί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα