Κορονοϊός: Δίνει το εξοχικό της στη Νέα Μάκρη για καραντίνα

Κορονοϊός: Δίνει το εξοχικό της στη Νέα Μάκρη για καραντίνα

Για να φιλοξενήσει συμπολίτες μας που βρίσκονται σε καραντίνα στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού για την εξάπλωση του Covid-19

«Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς» τα λόγια που έβγαιναν με σπασμένη φωνή από τα βάθη της καρδιάς του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και η συγκίνηση που δεν μπορούσε να κρύψει, την έκαναν να πάρει την απόφαση και να διαθέσει την εξοχική της κατοικία στο κράτος για να φιλοξενήσει συμπολίτες μας που βρίσκονται σε καραντίνα στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού για την εξάπλωση του Covid-19. Μια κατοικία η οποία βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τον οίκο ευγηρίας στην Νέα Μάκρη που επλήγη από τον κορωνοιό.

«Λόγω της εγγύτητας της εξοχικής κατοικίας μου στη Ν. Μάκρη με τον οίκο ευγηρίας που επλήγη, διαθέτω το σπίτι μου σε κάθε αρμόδια δημοτική αρχή και υπηρεσίες υγείας, πολιτικής προστασίας για όσο χρειαστεί. Έχω ήδη ενημερώσει τον δήμαρχο κ

. Στέργιο Τσίρκα καθώς και τον συναπόφοιτο και πρόεδρό της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρη Κιρμικίρογλου. Ασφαλώς παραμένω στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια χρειαστεί. Καλή ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα» αναφέρει η κυρία Βίβιαν Μαργέλου, η οποία είναι στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, στο προφίλ της στο Facebook  εξηγεί πως πήρε αυτή την απόφαση: «Ο μόνος λόγος για τον οποίο υπάρχουμε στη δημόσια διοίκηση είναι ο πολίτης. Πόσο μάλλον όταν μας χρειάζονται οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας. Ο κ. Τσιόδρας σε μία φράση έκλεισε όλο το μεγαλείο της προσφοράς "των μανάδων και των πατεράδων μας". Έχω χάσει τους γονείς μου εδώ και χρόνια, τους βλέπω όμως παντού! Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να πω ευχαριστώ. Οι συνθήκες εγκλεισμού μπορεί να παρουσιάσουν κάποιες δυσκολίες, αν μπορώ να συμβάλλω, έτσι ώστε, έστω και ένας συμπολίτης μου να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη στιγμή, είμαι στη διάθεσή του».

Στην ερώτηση αν και αν άλλοι κάτοικοι της περιοχής έχουν προβεί σε ανάλογη κίνηση αναφέρει δεν γνωρίζει όμως λέει πως στην περιοχή υπάρχουν πολλά κλειστά σπίτια προτρέποντας μάλιστα όσους πολίτες διαθέτουν εξοχικά να τα διαθέσουν «Τα σπίτια υπάρχουν για να φτιάχνουμε στιγμές και αναμνήσεις, όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια η καλύτερη δική μου ανάμνηση θα είναι τα χαμόγελα των φιλοξενούμενων!».

Τέλος η κυρία Μαργέλλλου αναφέρει πως πειθαρχεί στα μέτρα, ενώ για όσους τα παραβιάζουν λέει «ο νόμος είναι ξεκάθαρος, όσοι τον ερμηνεύουν κατά το δοκούν θέτουν όλους μας σε μεγάλο κίνδυνο».

 

anatakti