Το Άγιο Φως έρχεται με ντελίβερι στα σπίτια μας. Σε ποιους δήμους θα γίνει διανομή κατ’ οίκον

Το Άγιο Φως έρχεται με ντελίβερι στα σπίτια μας. Σε ποιους δήμους θα γίνει διανομή κατ’ οίκον

Μόνο λίγες μέρες μας χωρίζουν από την «Εορτών εορτή», τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης.

Η απαγόρευση των συναθροίσεων που επιβλήθηκε και στην Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μοιραία επιφέρει περιορισμούς και διαφοροποιήσεις και στον εορτασμό του Πάσχα, ο οποίος φέτος θα γίνει… από την τηλεόραση, αφού οι πιστοί θα βρίσκονται στα σπίτια τους.

«Μένετε σπίτι και εμείς σας φέρνουμε το Αναστάσιμο Φως»

Με γνώμονα την τήρηση των επιβεβλημένων μέτρων προστασίας της υγείας των πολιτών και σε προσαρμογή με τη νέα πραγματικότητα, η δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους και το βράδυ του Μ. Σαββάτου, διαβεβαιώνοντάς τους πως θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γωνιά και οικισμό του Δήμου.

Ειδικότερα, το Μεγάλο Σάββατο, ο Μητροπολίτης Άνθιμος θα παραλάβει το Άγιο Φως από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και θα το μεταφέρει στο Επισκοπείο, απ’ όπου κλιμάκιο του Δήμου, αποτελούμενο από υπηρεσιακούς και εθελοντές, και σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, θα το μεταφέρουν σε κάθε γειτονιά του αστικού ιστού και σε κάθε οικισμό του Δήμου.

«Μείνετε σπίτι, αφήστε ένα φαναράκι (ακόμη κι ένα γυάλινο βάζο μ’ ένα κερί ρεσώ) έξω από την οικία σας και εμείς θα σας αφήσουμε το Άγιο Φως, αρκεί να μας ενημερώσετε με ένα μήνυμα στη σελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο fb, ή με sms στο 6945272022, ή καλώντας στο τηλέφωνο 2551064102, όπου θα αναφέρεται μόνο η διεύθυνση της οικίας σας και για όσους το επιθυμούν ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Και στο Ναύπλιο το Άγιο Φως έρχεται στην πόρτα σας

Δεδομένων των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε και αυτός να μεταφέρει στους πιστούς κατ’ οίκον το Άγιο Φως. Όπως σημειώνεται, η πρωτοβουλία γίνεται «πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων υγείας αλλά και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν επηρεάσει τη χώρα μας και με αφορμή τον ερχομό των Άγιων ημερών του Πάσχα, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ναυπλιέων έχει φροντίσει ώστε κάθε σπίτι στο Δήμο μας να παραλάβει το Άγιο Φως.

Παρόλο που οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, φέτος θα ακολουθηθεί μια διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά διαδικασία αφού ο Δήμος σε συνεργασία με τους τοπικούς Προέδρους κάθε κοινότητας, τους εθελοντές και τα Σωματεία που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο ΔΟΠΠΑΤ θα φροντίσουν να “μοιράσουν” το Άγιο φως στους πιστούς, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας κρατώντας ζωντανή την μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Μένετε σπίτι και εμείς αναλαμβάνουμε με την τήρηση αυστηρών οδηγιών και ελέγχου, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων υγείας αλλά και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, να μεταφέρουμε σε σας το Άγιο Φως».

 

 Υπενθυμίζεται ότι την αρχή έκανε ο δήμαρχος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο οποίος με ανάρτησή του γνωστοποίησε την εν λόγω απόφαση.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Αναστάσιμο Φως στο Σπίτι σας!».

Συγκεκριμένα το μήνυμα του δημάρχου αναφέρει: «Το Μεγάλο Σάββατο με απόλυτο σεβασμό θα μεταφέρω το Αναστάσιμο Φως από το αεροδρόμιο στις εκκλησίες της πόλης μας.

Στην συνεχεία και δίχως να έρθετε στους ναούς, μένοντας σπίτι σας, κλιμάκιο της Διοίκησης του Δήμου μας θα σας μεταφέρει το Άγιο Φως σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι.

Δίχως να βγείτε στους δρόμους με μεγάλη προσοχή θα σας ανάψουμε τα φαναράκια που θα έχετε αφήσει όσοι επιθυμείτε, έξω από τις πόρτες των πολυκατοικιών.

Η ενέργεια μας αυτή έχει ως στόχο να ενισχύσει τον αγώνα που δίνετε όλοι όσοι μένετε μέσα και το Αναστάσιμο Φως να σημάνει την πραγματική ανάσταση στα σπίτια μας και στις ζωές μας. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες.

Για την ώρα όλοι να προμηθευτείτε κλειστού τύπου μεταλλικά Φαναράκια. Μένετε σπίτι και εμείς σας φέρνουμε το Αναστάσιμο Φως».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα