Μεταναστευτικό: Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για Έβρο και νησιά

Μεταναστευτικό: Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για Έβρο και νησιά

Διπλή παρέμβαση έκανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, μετά από δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αφορούν την εμφάνιση Γερμανών νεοναζί στην περιοχή του Έβρου και σε νησιά, καθώς και για την φωτιά που ξέσπασε σε δομή προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Σύμφωνα τα επίμαχα δημοσιεύματα του Τύπου φασιστικά μορφώματα έχουν κάνει την παρουσία τους τόσο στα νησιά του Αιγαίου όσο και στον Έβρο, εκτελώντας το ρόλο της άτυπης «πολιτοφυλακής» κυνηγώντας μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ ακόμα και δημοσιογράφους-ρεπόρτερ.

Η δεύτερη εισαγγελική παρέμβαση αφορά τα δημοσιεύματα που αφορούν τη φωτιά που ξέσπασε σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών «One Happy Family» στη Λέσβο, που προσφέρει υπηρεσίες στους πρόσφυγες και βρίσκεται στον λόφο απέναντι από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα, τα οποία χαρακτηρίζονται ευάλωτα, καθώς είναι κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 8.30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Τέλος, ο κ. Πλιώτας παρήγγειλε στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς να διαπιστωθεί η βασιμότητα των επίμαχων καταγγελιών και να προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση των δύο αυτών υποθέσεων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα