Γηροκομείο Αθηνών: Κραυγή αγωνίας από τη Μαίρη Λίντα

Γηροκομείο Αθηνών: Κραυγή αγωνίας από τη Μαίρη Λίντα

«Θα είναι μεγάλη ντροπή και αμαρτία αν κόψουν το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών. Τόσοι υπερήλικοι άνθρωποι τι θα γίνουν; Πώς θα αντέξουν το κρύο;». Η Μαίρη Λίντα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, έστειλε το δικό της μήνυμα, μέσω της Espresso, για τις δραματικές εξελίξεις στο Γηροκομείο Αθηνών, όπου βρίσκεται και η ίδια.

Όπως ήδη έχετε διαβάσει από το enikos.gr η ΔΕΗ έχει δώσει εντολή να κοπεί το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών, καθώς το ίδρυμα χρωστά περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, στις 3 Ιανουαρίου, αφού ενημέρωσε με επιστολή της το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών», η ΔΕΗ έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για την απενεργοποίηση του μετρητή. Η εντολή για αποκοπή ρεύματος εντάσσεται- όπως αναφέρει η επιστολή- στην αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών, που αποτελεί προτεραιότητα, ως γνωστόν, για τη ΔΕΗ.

Στην επιστολή της προς το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» η ΔΕΗ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας τα τελευταία επτά χρόνια καθώς και της πρόσφατης εξώδικης πρόσκλησής μας δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπερβολικά υπέρογκου χρέους σας, από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας και ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς πολλών χρονικών περιόδων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας να υφίστανται από τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή πέραν των έξι ετών». Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η οφειλή ανέρχεται σε 1.313.574 ευρώ, με την τελευταία καταβολή να έχει γίνει τον Μάιο του 2014. Από τότε, η οφειλή εξαπλασιάστηκε και συνεχίζει να βαίνει μηνιαία αυξανόμενη.

Η Μαίρη Λίντα πρόσθεσε: «Εγώ ήρθα και μένω οικειοθελώς στο Γηροκομείο Αθηνών. Έχω δικό μου σπίτι. Οι υπόλοιποι συνάνθρωποί μας, όμως, τι θα απογίνουν; Όλοι εμείς που ζούμε εδώ το νιώθουμε σπίτι μας. Είναι μια εξαιρετική εστία γεμάτη αγάπη και θαλπωρή. Είναι απαράδεκτο να κοπεί το ρεύμα».

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα