Δικηγόρος οικογένειας: Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα. Ήταν στοχοποιημένος

Δικηγόρος οικογένειας: Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα. Ήταν στοχοποιημένος

Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα κάνει λόγο για ανακρίβειες στην εισαγγελική πρόταση - "Mέλη της οργάνωσης φαίνονται να τον μνημονεύουν μήνες πριν τη δολοφονία του και να τον αποκαλούν «αναρχοάπλυτο»

Ξεκίνησαν χθες, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, οι αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής στην πολύκροτη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η αρχή έγινε με τη συνήγορο της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Χρύσας Παπαδοπούλου, να κάνει λόγο για ανακρίβειες στην εισαγγελική πρόταση και να επισημαίνει πως ο αδικοχαμένος μουσικός ήταν στοχοποιημένος από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ισχυρισμός της συνηγόρου προκύπτει μετά την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, στις οποίες φαίνονται μέλη της οργάνωσης να τον μνημονεύουν μήνες πριν τη δολοφονία του και να τον αποκαλούν «αναρχοάπλυτο».

Σύμφωνα με το σχετικό της ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η δικηγόρος της οικογένειας, έκανε λόγο για προσχεδιασμένη δολοφονία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος, αυτό «προκύπτει από τις τηλεφωνικές κλήσεις το μοιραίο εκείνο βράδυ».«Ο κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής και πρώην πυρηνάρχης της τοπικής της ΧΑ στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης πήρε πρώτα το »ok» από τον Γιάννη Λαγό, συγκρότησε με sms το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα». Αυτά ήταν τα λόγια της Χρύσας Παπαδοπούλου , η οποία επεσήμανε πως μόλις 33 λεπτά μετά τη δολοφονία, ενημερώθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Πριν ακόμη καλά καλά ενημερωθεί η οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με την ίδια, «Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα», και εξήγησε πως δεν ήταν κομματικοποιημένος και ότι τον μαχαίρωσαν επειδή έγραφε αντιφασιστικούς στίχους.

Σε άλλο σημείο, περιγράφοντας αναλυτικά τι έγινε το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα, η δικηγόρος σημείωσε: πρώτα είχαμε εντοπισμό του στόχου από τους χρυσαυγίτες στην καφετέρια «Κοράλλι», στη συνέχεια τα μέλη της Νίκαιας ενημερώνουν την ομάδα ασφαλείας και τον πυρηνάρχη, ακολουθεί τηλεφωνική επικοινωνία του πυρηνάρχη Πατέλη με τον περιφερειάρχη Λαγό και το μήνυμα του Πατέλη, με το οποίο συγκροτήθηκε το τάγμα εφόδου και οργανωμένα μετέβη στο Κερατσίνι, όπου σημειώθηκε η οργανωμένη επίθεση. «Το μόνο που πήγε στραβά για τη Χρυσή Αυγή ήταν η επιτόπια σύλληψη του δράστη», ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της οικογένειας.

Ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή

Σχετικά με το αν ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος από την οργάνωση, η Χρύσα Παπαδοπούλου σημείωσε τα εξής: «τα στοιχεία της στοχοποίησης του Φύσσα θα πρέπει να αναζητηθούν στα μέλη της οργάνωσης», περιγράφοντας τις τουλάχιστον έξι επικοινωνίες μεταξύ χρυσαυγιτών που αποδεικνύουν ότι ήξεραν ποιος είναι ο Παύλος (π.χ. «το ψάχναμε τόσο καιρό το μπαστάρδι»).

Αυτό επιβεβαιώνει και η κατάθεση του πρώην γραμματέα στην Τοπική Οργάνωση Νοτίων Προαστίων της Χρυσής Αυγής, Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος είπε ότι «ο Φύσσας σίγουρα ήταν στοχοποιημένος γιατί ήταν αριστερός», πρόσθεσε η δικηγόρος της οικογένειας και συνέχισε λέγοντας ότι η στοχοποίηση του θύματος αποδεικνύεται και από τα πραγματικά περιστατικά της δολοφονίας.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί σήμερα, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, με την ολοκλήρωση της αγόρευσης της δικηγόρου, Χρύσας Παπαδοπούλου, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα