ΟΑΕΔ: 4.000 νέες αιτήσεις και 1.000 προσλήψεις ανέργων

ΟΑΕΔ: 4.000 νέες αιτήσεις και 1.000 προσλήψεις ανέργων

Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα επέφερε η πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην ευρεία δημοσιοποίηση των 14 ανοικτών προγραμμάτων απασχόλησης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα και συγκεκριμένα μέχρι και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, υποβλήθηκαν περίπου 4.000 νέες αιτήσεις και πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.000 προσλήψεις ανέργων, ενώ αναμένονται - έως το τέλος του έτους - περισσότερες από 1.000 επιπλέον τοποθετήσεις σε θέσεις εργασίας, από τις νέες αυτές αιτήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες, έχουν τη δυνατότητα μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού Απασχόλησης (στην κατηγορία ”Προγράμματα ανοικτά προς την υποβολή αιτήσεων”) να ενημερωθούν για το σύνολο των δράσεων απασχόλησης που βρίσκονται σε ισχύ και να εκδηλώσουν εμπρόθεσμα ενδιαφέρον συμμετοχής, πριν συμπληρωθούν οι προσφερόμενες θέσεις.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι "η πρωτοβουλία που λάβαμε πριν από περίπου ένα μήνα, για να προχωρήσουμε στη δυναμική και ευρεία δημοσιοποίηση των ανοικτών προγραμμάτων του Οργανισμού Απασχόλησης, έφερε θετικά αποτελέσματα. Οι επιχειρήσεις, δεδομένου ότι ξεκάθαρος στόχος μου είναι η ενίσχυση του Ιδιωτικού Τομέα, και οι άνεργοι έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής. Αυτό φαίνεται από το σύνολο των επιπλέον αιτήσεων και των τοποθετήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.

Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε τόσο τις δράσεις απασχόλησης, όσο και το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις, οι εργοδότες και φυσικά οι άνεργοι, τους οποίους θέλουμε να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο για να βρουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, να γνωρίζουν πώς μπορούν να ωφεληθούν.

Παράλληλα, καθημερινά οι δράσεις που βρίσκονται σε ισχύ αξιολογούνται και όπως έχω κάνει γνωστό, όσες εξ αυτών κριθούν ότι δεν έχουν τα απαιτούμενα για εμάς αποτελέσματα, εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -και αφού προηγουμένως υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση- θα κλείσουν, για να πάρουν τη θέση τους νέα, πιο αποτελεσματικά προγράμματα

Ο νέος ΟΑΕΔ επιθυμούμε να είναι πιο ευέλικτος, καθημερινά να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται  στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να δίνει τις λύσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας και στην ένταξη των αναζητούντων εργασία πολιτών στην απασχόληση".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα