Βορίδης: Το 2020 θα επαναπροωθήσουμε 10.000 παράνομους μετανάστες

Βορίδης: Το 2020 θα επαναπροωθήσουμε 10.000 παράνομους μετανάστες

Στο σχέδιο της κυβέρνησης στην διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης στα Γρεβενά.

Μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής Νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κάλεσε τους πολίτες «να εμπιστευθούν το σχέδιο της κυβέρνησης για την διαχείριση του μεταναστευτικού» και προανήγγειλε ότι «το 2020 η κυβέρνηση μας θα επαναπροωθήσει 10.000 παράνομους μετανάστες, θα φτιάξουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και θα καταφέρουμε να εκτονώσουμε αυτή την κρίση».

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε αυξημένες ροές με το που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας» και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή γιατί «η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό μ' ένα σύστημα που είναι φτιαγμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έλεγε ότι δεν γίνεται καμία επαναπροώθηση δεν γυρνά κανείς πίσω».

Αναφερόμενος στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση προσφύγων κα μεταναστών τόνισε ότι εμείς «θα υπερασπιστούμε ηθικά το κόσμο που διαμαρτύρεται γιατί όλοι αυτοί δεν είναι ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι, είναι πολίτες που αγαπάνε την πατρίδα τους και τους λέμε απλά ότι χρειαζόμαστε χρόνο για την υλοποίηση των προθέσεων μας».

Αναφερόμενος σε τρία μεγάλα θέματα όπως, της ανομίας στα πανεπιστήμια, της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων και της μη αλλαγής της παραγράφου του Συντάγματος για την επικρατούσα θρησκεία, που η ΝΔ έθεσε στην κρίση των πολιτών κατά τον προεκλογικό διάλογο, τόνισε ότι «ανταμειφθήκαμε πολιτικά και προχωρήσαμε γρήγορα στην υλοποίηση τους».

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε ότι «μέχρι χθες που μιλάγαμε για το νόμο και την τάξη είμαστε ακροδεξιοί και φασίστες, όταν λέγαμε ότι πρέπει να επιβληθεί ο νόμος και τα πανεπιστήμια να είναι κανονικά πανεπιστήμια και όχι άντρα τρομοκρατίας της άκρας αριστεράς, είμαστε ακροδεξιοί. Την εντολή τώρα για να επιβάλλουμε τον νόμο και την τάξη την έδωσε ο λαός γιατί του το ζητήσαμε να το πει και μας το είπε».

Στο θέμα της μείωσης της φορολογίας υπογράμμισε ότι τώρα «ο λαός ψήφισε την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων προφανώς όχι για να αυξήσει τα ανύπαρκτα υπερκέρδη τους» και πρόσθεσε ότι «ενώ μέχρι χθες ο κρατικός τομέας ήταν ο μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας τώρα ήρθε ο λαός και είπε ότι ο μοχλός της ανάπτυξης είναι η ιδιωτική οικονομία όπου ενισχύοντας τις επιχειρήσεις θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αυτά τα είπε ο λαός και του το ζητήσαμε εμείς ως ΝΔ να το πει».

Στο ζήτημα της επικρατούσας θρησκείας που περιγράφεται στο Σύνταγμα ο κ. Βορίδης είπε ότι «αντιταχθήκαμε στον Τσίπρα που ήθελε την θρησκευτική ουδετερότητα» με την αλλαγή της παραγράφου του Συντάγματος και είπαμε ότι «εμείς δεν θα το αλλάξουμε γιατί θέλουμε να υπάρχει επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα και με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός είπε ότι θέλουμε να υπάρχει επικρατούσα θρησκεία».

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι τα τρία παραπάνω ζητήματα αποτελούσαν παγιωμένες αντιλήψεις της αριστεράς που όποιος τις αμφισβητούμε στιγματιζόταν και πρόσθεσε ότι «όλα αυτά τα αμφισβήτησε ο λαός μας με την ψήφο του» κάνοντας λόγο για «την πρώτη μεγάλη ήττα της ηγεμονίας της αριστεράς από το 1974».

Αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη είπε ότι «βρισκόμαστε στο ίδιο μετερίζι, υπερασπιζόμαστε τις ίδιες αξίες, ελληνισμός και ορθοδοξία, ελευθέρια και πατρίδα» και ότι «αυτές είναι οι μεγάλες αξίες της παράταξης μας, είναι οι μεγάλες αξίες που βρίσκονται από πίσω σε όσα συζητάμε».

Μιλώντας για θέματα του Αγροτικού τομέα αναφέρθηκε στην συμφωνία που υπόγραψε η Ελληνική κυβέρνηση με τις ΗΠΑ, με την οποία εξασφαλίστηκε η εξαίρεση από τους δασμούς σε δυο εμβληματικά ελληνικά προϊόντα του λαδιού και της βρώσιμης ελιάς, γεγονός που αναμένεται να δώσει ανάσα στους παραγωγούς και μεταποιητές των προϊόντων.

Μίλησε για τις συμφωνίες που έγιναν με την Κίνα στις οποίες περιλαμβάνεται η εξαγωγή του Κρόκου Κοζάνης, τα ακτινίδια αλλά και Ελληνική φέτα ενώ αναφέρθηκε και στην συμφωνία με την Ευρωπαϊκή ένωση που προστατεύει 10 ΠΟΠ προϊόντα της χώρας μας. Υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο θα στηρίξει με κάθε τρόπο την βιολογική γεωργία και τους παραγωγούς των Γρεβενών που πρωτοστατούν σε αυτή την επιλογή.

Τέλος κάλεσε τους φίλους και τα μέλη της παράταξης να συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση και το έργο που επιτελεί και είπε ότι η επιτυχία αυτού του έργου «θα σημάνει μια μακρά περίοδο ηγεμονίας της δεξιάς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα επόμενα χρόνια».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα