Πολυτεχνείο: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Φωτιές, μολότοφ, χημικά και προσαγωγές

Πολυτεχνείο: Επεισόδια στα Εξάρχεια  - Φωτιές, μολότοφ, χημικά και προσαγωγές

Ολοκληρώθηκε η ξεχωριστή πορεία που πραγματοποίησαν μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

 Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛΑΣ για το ενδεχόμενο επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια, με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη. 

Live οι εξελίξεις 

 

Περισσότερες από 15 προσαγωγές έχουν γίνει από την περιοχή των Εξαρχείων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

Περισσότερες από 15 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την περιοχή των Εξαρχείων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία αυτήν την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμήσει.

Όπως διευκρινίστηκε μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις από το κτίριο της οδού Σπ. Τρικούπη 3-5, όπου βρέθηκαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και δύο προσαγωγές από το κτίριο της οδού Στουρνάρη 4 όπου όμως από την έρευνα δεν βρέθηκε κάτι. Δεν αποκλείεται όμως κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στα δυο κτίρια το απόγευμα έγιναν στο πλαίσιο του σχεδιασμού για να αποτρέψουν νεαρούς να εξαπολύσουν επιθέσεις από ταράτσες σε περίπτωση επεισοδίων.

Όλοι οι συλληφθέντες και προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην κρατική ασφάλεια όπου και εξετάζονται.  

Άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν δημοσιογράφο του newsit.gr

Κάποια στιγμή περίπου στις 20:45 το βράδυ κι ενώ οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει ένα "ντου" στα στενά γύρω από τα Εξάρχεια, δημοσιογράφος του newsit.gr δέχτηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ.

Αντιλήφθηκαν ότι κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τις απρόκλητες επιθέσεις έξω από καταστήματα, πήραν το τηλέφωνό του κι ένας άνδρας των ΜΑΤ τον χτύπησε με το γκλομπ και την ασπίδα του.

Εκείνη την ώρα ο ρεπόρτερ του newsit.gr έκανε live μετάδοση μέσω Facebook και στις εικόνες φαίνεται να πέφτει το κινητό του στο έδαφος την ώρα της επίθεσης.

 

 

 

 

 

 

"Ντου" της αστυνομίας στα γύρω στενά των Εξαρχείων και προσαγωγές στην Μπενάκη

Πολιορκούν μαγαζί στα Εξάρχεια αστυνομικοί!

Έξω από μαγαζί στα Εξάρχεια στον πεζόδρομο Ροζαλία βρίσκονται αστυνομικοί!

Συγκεκριμένα "πολιορκούν" το κατάστημα αφού ο ιδιοκτήτης δεν τους αφήνει να μπουν μέσα

Οι αστυνομικοί του φωνάζουν πως αν θέλουν θα μπουν, και θεωρούν πως εκεί έχουν καταφύγει αντιεξουσιαστές που πριν πετούσαν αντικείμενα.

Ενταση στα Εξάρχεια - Έβαλαν φωτιές σε σκουπίδι

Απαντούν με χρήση χημικών τα ΜΑΤ!

 

  Πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ

Κουκουλοφόροι παίρνουν θέσεις μάχης στην Στουρνάρη

Ρίψη αντικειμένων και... μυρίζει μπαρούτι στα Εξάρχεια

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό

Ανοιχτοί είναι πλέον οι σταθμοί του Μετρό «Μεγάρο Μουσικής», «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» μετά από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΚΚΕ - Περνούσε επί μισή ώρα μπροστά από την πρεσβεία!

Την πιο μαζική πορεία έκανε το ΚΚΕ, κάτι που φάνηκε και μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, αφού οι διαδηλωτές περνούσαν επί μισή ώρα.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε και οι δρόμοι σιγά σιγά ανοίγουν

 Αποδοκιμάστηκε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην αμερικάνικη πρεσβεία!

Αποδοκιμάστηκε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ όταν έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία. "Έφυγαν" μπουκάλια με νερό και υπήρξαν αντεγκλήσεις με άλλους συγκεντρωμένους.

Μετακινούνται οι διμοιρίες της αστυνομίας από την πλατεία προς το Πολυτεχνείο

Εξάρχεια: Βίντεο από τις επιχειρήσεις και τις συλλήψεις της ΕΛΑΣ




 Διαδηλωτές του ΚΚΕ έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ και της Ε.Ε έξω από την πρεσβεία

Έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ οι διαδηλωτές με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία για να υποδηλώσουν όπως λένε την εναντίωσή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε βάρος των λαών.

Συνθήματα κατά των βάσεων και της εμπλοκής της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ακούγονται διαρκώς. 

 

 


Έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία η μεγάλη πορεία του ΚΚΕ

Έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία έχει φτάσει η μεγάλη πορεία του ΚΚΕ. Ο παλμός έχει δυναμώσει και οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα

Η αστυνομία έχει κάνει ήδη εφόδους σε κτίρια στα Εξάρχεια.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ντου σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη 4 η έφοδος έγινε μετά μουσικής

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο συγκεκριμένο κτίριο σπάζοντας την πόρτα ενώ προχώρησαν σε 2 προσαγωγές.

 

 

 

 Συνελήφθησαν οι άγνωστοι που προσπαθούσαν να μπουν σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια

Οι άγνωστοι που προσπαθούσαν να διαρρήξουν πόρτα εισόδου σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια και συνελήφθησαν, είναι έξι.

Την ίδια ώρα,  σε άλλη πολυκατοικία επί της Στουρνάρη, άγνωστοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την ταράτσα, με αστυνομικούς να σπάνε την πόρτα (!) της εισόδου της πολυκατοικίας και να προχωρούν σε προσαγωγές -άγνωστο ακόμη πόσες- αγνώστων που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είχαν στην κατοχή τους βόμβες μολότοφ, γάντια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

 

Τα μέλη της ΠΑΣΠ συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία με τα υπόλοιπα μπλοκ. Προηγούνται οι φοιτητές που κρατούν πανό κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.  

Στην κεφαλή του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσύγκεντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Επί ποδός η αστυνομία

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. το ελικόπτερο και τα drones της αστυνομίας θα  δίνουν εικόνα σε ζωντανή μετάδοση στα κέντρα επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου.

Σε καίρια σημεία θα βρίσκονται οι Αύρες, τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού.

Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σήμερα σε ισχύ σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων για την «46η Επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι ρυθμίσεις αφορούν την ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Επιπλέον λόγω της πορείας και κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής», «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα».

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα