Σεισμός στην Αλβανία: Αισθητός σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά και Κόνιτσα

Σεισμός στην Αλβανία: Αισθητός σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά και Κόνιτσα

Ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ αναστάτωσε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Η γη στη γειτονική χώρα, εξακολουθεί να σείεται...

Ο σεισμός, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 384 χλμ, βορειοδυτικά της Αθήνας, καταγράφηκε στις 07:25 από τους σεισμογράφους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 49 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας, μέσα στην Αλβανία. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές και τραυματισμούς.

Ταρακουνήθηκε η Καστοριά, η Φλώρινα, η Κοζάνη αλλά και η Κόνιτσα, με κατοίκους των περιοχών, να τηλεφωνούν στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός. Το βάθος ήταν στα 5,1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. 

H γη στην γειτονική χώρα εξακολουθεί να σείεται. Στις 07.31 σημειώθηκε σεισμός 3 Ρίχτερ, ενώ στις 08.53 ακόμα ένας, μεγέθους 3,2 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα