Κακοκαιρία: Έκτακτη ενημέρωση της ΕΜΥ για την Αττική – Μπλάκ αουτ και προβλήματα στους δρόμους

Μπλάκ αουτ εξαιτίας της κακοκαιρίας έχει σημειωθεί αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα νότια προάστια  της πρωτεύουσας. Η διακοπή ρεύματος επηρέασε και τμήμα του δικτύου του μετρό.

Ηδη έχουν ανοίξει οι ουρανοί σε Ελευσίνα, Παλλήνη, Σπάτα, Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Βριλήσσια, Μαρούσι, Κηφισιά, ενώ πολλές περιοχές έμειναν για λίγα λεπτά χωρίς ρεύμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε διακοπή του ρεύματος στις Περιοχές του Παγκρατίου, του Αγίου Δημητρίου και της Γλυφάδας, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας που χτυπά από το μεσημέρι της Πέμπτης την Αττική.

Οι διακοπές οφείλονται σε πτώση γραμμής μέσης τάσης στην περιοχή του Χίλτον. Εξαιτίας της διακοπής ρεύματος η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 19 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, καθώς και 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από τις περιοχές Σπάτα, Μαρούσι, Κηφισιά, Παντέλη και Πεύκη.

Μάλιστα, πολλά φανάρια έμειναν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί και κομφούζιο στους δρόμους. 

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα το πρωί της Πέμπτης 31/10.

Χάος στους δρόμους εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Αττική

Η κακοκαιρία που πλήττει την Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις και χάος στους δρόμους της Αθήνας. Οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης βρίσκονται στο «κόκκινο», με τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται.

Σε πολλές περιοχές της Αθήνας αυτή την ώρα, έχουν ξεσπάσει καταιγίδες, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στους εξής δρόμους:

Βασ. Σοφίας – η κάθοδος (αυξημένη κίνηση)

Πανεπιστημίου (είναι κλειστή)

Σταδίου (είναι κλειστή)

Βασ. Αμαλίας (κλειστή προς Σύνταγμα)

Λ. Κηφισού – από παραλιακή έως Αθηνών (αυξημένη κίνηση)

Αθηνών – Λαμίας – κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών – είσοδος (αυξημένη κίνηση)

Αθηνών – Λαμίας – Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη – έξοδος (αυξημένη κίνηση)

Βασ. Κωνσταντίνου (αυξημένη κίνηση)

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλά φανάρια είναι εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται χαοτική.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία,το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό εξαιτίας πορειών.  Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά ισόγεια και υπόγεια έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα η πυροσβεστική μέχρι στιγμής να έχει δεχτεί τουλάχιστον 9 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Μποτιλιαρισμένη είναι και η Αττική Οδός.

 Έκτακτη ενημέρωση από την ΕΜΥ

Η  ΕΜΥ εξέδωσε προειδοποίηση το μεσημέρη της ίδιας μέρας και αναφέρει ότι το επόμενο δίωρο θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού της Αττικής. Καταιγίδες σε ανατολική Αττική και μέσα στον Σαρωνικό.

Βροχές σημειώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες εκδηλώνονται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 που ακολουθεί, όπου φαίνονται οι νεφώσεις που καλύπτουν την Ελληνική επικράτεια στις 08:15 ώρα Ελλάδας καθώς και οι κεραυνοί που καταγράφηκαν στο διάστημα 07:45-08:15 από το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Για το υπόλοιπο της Πέμπτης 31/10 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, από το απόγευμα όμως θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου 2/11 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την Πελοπόννησο.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 31/10 έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Στη συνέχεια και έως το απόγευμα της Παρασκευής 1/11 πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων υπάρχει από το απόγευμα της Πέμπτης 31/10 έως το πρωί της Παρασκευής 1/11 στο Νότιο Αιγαίο.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χαλάζι/χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 31/10.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή 1/11 και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα προκύψουν στο οδικό δίκτυο σας προτρέπουμε να συμβουλεύεστε την υπηρεσία μας rοads για τον σχεδιασμό των οδικών σας ταξιδιών. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι συνθήκες που αναμένεται να επικρατούν στο οδικό δίκτυο το απόγευμα της Πέμπτης 31/10.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα