Έτσι δρούσαν οι ληστές των χρηματοκιβωτίων - Ο αρραβώνας και οι συλλήψεις

Έτσι δρούσαν οι ληστές των χρηματοκιβωτίων - Ο αρραβώνας και οι συλλήψεις

Ήταν βράδυ της 4ης Μαΐου 2017, όταν η μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας με την κωδική ονομασία “Strongbox” κορυφώθηκε.

Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν σε χώρο δεξιώσεων στο Μενίδι, κατά τη διάρκεια αρραβώνα, και άρχισαν να συλλαμβάνουν καλεσμένους για συμμετοχή στην περιβόητη “συμμορία των χρηματοκιβωτίων”, με τις 145 επιθέσεις στο ενεργητικό της.

Τριάμισι χρόνια μετά, οι αστυνομικοί ήρθαν ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους διαβόητους ληστές, και συγκεκριμένα με τον αδελφό του γαμπρού. Ο 31χρονος έφτιαξε τη δική του συμμορία μετά την αποφυλάκισή του και συνέχισε τη δράστη του στην αρπαγή χρηματοκιβωτίων. “Χτύπησε” μαζί με τους συνεργούς του πρατήριο υγρών καυσίμων στην Κόρινθο. “Σήκωσαν” το χρηματοκιβώτιο, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και του έκλεψαν το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Ασπρόπυργο, έκαψαν το όχημα, και συνέχισαν τη διαφυγή τους με άλλο αυτοκίνητο.

Αστυνομικές πηγές περιγράφουν στο ‘Έθνος της Κυριακής’: “Επιβιβάστηκαν πέντε άτομα σε ένα αυτοκίνητο. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Όταν άνδρες της ΟΠΚΕ άρχισαν να τους καταδιώκουν στον Ασπρόπυργο, ο οδηγός κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε κράσπεδο. Ο 31χρονος καθόταν πάνω στο χρηματοκιβώτιο. Το αποτέλεσμα ήταν μετά τη σύγκρουση να πέσει πάνω του το βαρύ μεταλλικό κουτί και να τραυματιστεί. Έτσι, σε αντίθεση με τους συνεργούς του που εξαφανίστηκαν προς το βουνό, εκείνος συνελήφθη”.

Χαρακτηριστικό των μελών της συμμορίας ήταν ότι δεν σταματούσαν στους ελέγχους των αστυνομικών. Ψέκαζαν με πυροσβεστήρες για να γλιτώσουν από τις καταδιώξεις και εμβόλιζαν τα αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ.. Η ανησυχία των Αρχών είναι ότι τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της οργάνωσης παραμένουν ελεύθερα και συνεπώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τη δράση τους.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος της Κυριακής

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα