Περίπου 28.000 ευρώ έχασε μέσα σε μία νύχτα ιδιοκτήτρια βιοτεχνίας, η οποία έπεσε θύμα απάτης μέσω ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Το κόλπο απλό, αφού το μόνο που απαιτείται για να πετύχει -όπως προέκυψε από τα όσα είπε η γυναίκα στο δικαστήριο- είναι η καλή πίστη του θύματος και λίγη ...απροσεξία.
Η υπόθεση απασχόλησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνα, ενώπιον του οποίου βρέθηκε η άτυχη γυναίκα που «φεσώθηκε» 25.000 λίρες Αγγλίας.
Στο εδώλιο, όπως αναφέρει το news247.gr, είχε παραπεμφθεί ένας ξένος υπήκοος, αγνώστου διαμονής, ο οποίος ουδέποτε προσήλθε στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.
Όπως εξήγησε η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος, καθ’όλα άγνωστος σε εκείνη, δημιούργησε μία ηλεκτρονική διεύθυνση, που προσομοίαζε εκείνη μίας επιχείρησης με την οποία η ίδια συνεργαζόταν.
Στη συνέχεια, απέστειλε email, ενημερώνοντας την ότι εφεξής τα χρήματα για τις παραγγελίες θα καταβάλονταν σε άλλη τράπεζα του εξωτερικού, γνωστοποιώντας και τα στοιχεία του νέου λογαριασμού.
«Δυστυχώς δεν προσέξαμε την αλλαγή στο email. Εμείς κάναμε κανονικά την κατάθεση, συνολικά 24.591 λίρες Αγγλίας, και καταλάβαμε ότι κάτι πήγε λάθος όταν η συνεργαζόμενη εταιρία επικοινώνησε για να μας πει ότι δεν είχαν λάβει τα χρήματα» υποστήριξε η γυναίκα.
Μάλιστα, ο δράστης είχε φροντίσει να τους στείλει και μία πλαστή απόδειξη για να μην κινήσει υποψίες, ενώ όταν η μάρτυρας επικοινώνησε με την τράπεζα, η τελευταία υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εμπλακεί. «Μας είπαν ότι μπορούν μόνο να δώσουν ποσό αποζημίωσης ύψους 1.000 λιρών. Ήταν πολύ λίγα και αν τα λάμβανα θα σήμαινε ότι θα έχανα οποιαδήποτε αστική αξίωση μελλοντικά» ανέφερε η ίδια καταλήγοντας πως ουσιαστικά έχει καταστραφεί, αφού εν μέσω κρίσης χρειάστηκε να πάρει δάνειο για να αποπληρωμής την οφειλή που δημιουργήθηκε.
Απάτη μέσω email: Επιχειρηματίας έχασε 28.000 ευρώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
Διαβάστε ακόμα

Ερωτήματα γύρω από το διπλό φονικό στο Αίγιο: Νέα στοιχεία για τον Ιταλό και η απουσία DNA
Η υπόθεση του φονικού στο Αίγιο παραμένει στο προσκήνιο καθώς...

Θάνατος 11χρονου Μάριου στο Μενίδι: Ενοχή του κατηγορούμενου ζητά ο εισαγγελέας
Η υπόθεση του θανάτου του 11χρονου Μάριου Σουλούκου, ο οποίος...

Ειδικοί καθησυχάζουν για τους λαγοκέφαλους: «Το πρόβλημα αφορά τους ψαράδες, όχι τους λουόμενους»
Η εμφάνιση των λαγοκέφαλων στις ελληνικές θάλασσες έχει προκαλέσει έντονη...

Ελεγκτής του Μετρό ζητούσε χρήματα από επιβάτες για να μην τους «κόβει» πρόστιμα
Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί σε έναν ελεγκτή του μετρό της...