Τουρκία: Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που είχαν συλληφθεί πέρυσι και κρατήθηκαν για μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση τουΣΚΑΪ, η κατηγορία περί κατασκοπίας που τους βάραινε μπαίνει στο αρχείο και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν μόνο για παράνομη είσοδο στη γειτονική χώρα.

Στην έρευνα που διενήργησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αδριανούπολης σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπείας», αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξης τους, καθώς μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να στοιχειοθετεί κατηγορίες.

Υπενθυμίζετι ότι Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2018 και παρέμειναν επί 167 μέρες μέσα στη φυλακή της Αδριανούπολης.

Η κράτησή τους, χωρίς μάλιστα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, είχε προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ τα αιτήματα αποφυλάκισης που κατέθεταν απορρίπτονταν συνεχώς.

Πλέον όμως το Ποινικό Δικαστήριο της πόλης θα εξετάσει μόνο την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», κατά των δύο στρατιωτικών που κατά λάθος διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ