"Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν αυτοκτόνησε" – Τι αποκάλυψε ο ξάδερφός του

"Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν αυτοκτόνησε" – Τι αποκάλυψε ο ξάδερφός του

Πέρασαν πέντε χρόνια από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά οι συγγενείς του αδικοχαμένου σπουδαστή επιμένουν πως δεν αυτοκτόνησε.

Ο ξάδερφος και φίλος του Βαγγέλη, Γιάννης, ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που του μίλησε πριν βρεθεί νεκρός και μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Ήταν ένας άνθρωπος που και να τον απασχολούσε κάτι δεν θα το έδειχνε ποτέ. Με τον Βαγγέλη εμείς είχαμε μεγαλώσει μαζί. Ήμασταν μαζί από μωρά, από την κούνια. Εγώ και οι δικοί μας άνθρωποι δεν πιστέψαμε και πιστεύουμε ακόμα πως δεν έβαλε τέλος στη ζωή του», τόνισε.

«Ήταν μέρες δύσκολες. Στην αρχή δεν ξέραμε τι είχε γίνει. Έρχονταν διάφοροι και ο καθένας μας έλεγε τα δικά του. Ψάχναμε όλοι μαζί. Με τις μέρες που ήμασταν εκεί φαινόταν ότι κάτι στη σχολή, το πρόβλημα ήταν στη σχολή», είπε.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου του 2015, ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίζεται. Ο Βαγγέλης επρόκειτο να βρεθεί 40 ημέρες μετά νεκρός, σε ερημική περιοχή, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη σχολή του.

Από τις πρώτες στιγμές της εξαφάνισής του διαδραματίζεται ένα άνευ προηγουμένου “θρίλερ”: Η υπόθεση Γιακουμάκη βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Από την ημέρα, ωστόσο, που εντοπίστηκε η σορός του άτυχου Ρεθυμνιώτη, η υπόθεση λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στις 6 Φεβρουαρίου, ο Βαγγέλης φεύγει από το δωμάτιο της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, όπου διαμένει μαζί με συμφοιτητή του. Ο 20χρονος, ενώ πάντα ενημέρωνε τον συγκάτοικό του για το πού πηγαίνει, αυτή τη φορά δεν του λέει τίποτα. Ο Γιακουμάκης έφυγε παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά του, αφήνοντας, ωστόσο, πίσω το μπουφάν, το πορτοφόλι, αλλά και το κινητό του…

Η αναζήτηση

Το ίδιο βράδυ, συμφοιτητές του Βαγγέλη που ανησυχούν για την τύχη του χωρίζονται σε ομάδες και ξεκινούν την αναζήτησή του. Είχε προηγηθεί αγωνιώδες τηλεφώνημα της μητέρας του 20χρονου, η οποία, αφού δεν έβρισκε τον γιο της, απευθύνθηκε στους φίλους του. Μετά τις άκαρπες προσπάθειες των σπουδαστών, ειδοποιούνται οι Αρχές. Τις επόμενες ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική, αλλά και ντόπιοι εθελοντές “σαρώνουν” την ευρύτερη περιοχή της Γαλακτοκομικής Σχολής, χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά τα πρώτα 24ωρα, οι έρευνες επεκτείνονται και στο εσωτερικό της σχολής. Πολλά από τα – μέχρι τότε – κλειστά στόματα αρχίζουν να ανοίγουν: Συμφοιτητές του Βαγγέλη κάνουν λόγο για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση σε βάρος του 20χρονου. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για ομάδα σπουδαστών από την Κρήτη, η οποία έκανε συνεχώς καψώνια στον Γιακουμάκη.

Οι πρώτες αποκαλύψεις για το bullying σε βάρος του Βαγγέλη έρχονται στη δημοσιότητα μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη. Στην εν λόγω εκπομπή αναφέρεται – μεταξύ άλλων – ότι οι συγκεκριμένοι σπουδαστές είχαν πετάξει τον Βαγγέλη από τις σκάλες, ότι τον είχαν δέσει σε μια καρέκλα, καθώς κι ότι τον έκλειναν στην ντουλάπα.

Το διάστημα που ακολουθεί, οι αποκαλύψεις για τα καψώνια σε βάρος του Γιακουμάκη παίρνουν τη μορφή “χιονοστιβάδας”. Έπειτα από έλεγχο που διενεργεί δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργίας, διαπιστώνεται ότι όντως υπήρξε ενδοσχολική βία. Η κυβέρνηση ζητά την παραίτηση του διευθυντή της σχολής και το πόρισμα της επιτροπής παίρνει τον δρόμο για τις εισαγγελικές Αρχές.

Τελικά, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εντοπίζεται στα μέσα Μαρτίου από ζευγάρι που έκανε βόλτα, περίπου 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή. Το άψυχο κορμί του βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης σε ερημική περιοχή και συγκεκριμένα δίπλα σε χωματόδρομο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα. Δίπλα στη σορό του αδικοχαμένου νέου βρέθηκε ένα μαχαίρι…

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα