Κοζάνη: Ζήτησαν 18.000 ευρώ από ηλικιωμένη για την δήθεν τραυματισμένη κόρη της

Κοζάνη: Ζήτησαν 18.000 ευρώ από ηλικιωμένη για την δήθεν τραυματισμένη κόρη της

Η τύχη ήταν αυτή τη φορά με το μέρος της. Η μητέρα της κοπέλας παραμένει ανάστατη...

Σε έξαρση βρίσκεται για άλλη μια φορά η γνωστή μέθοδος της τηλεφωνικής απάτης στην Κοζάνη. Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί το 100 από πολίτες που αναφέρουν ότι τους τηλεφώνησαν προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, ενώ αντίστοιχα πολλοί από αυτούς έσπευσαν στα επείγοντα και στον χειρουργικό τομέα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης προκειμένου να αναζητήσουν το συγγενικό τους πρόσωπο.

Κάποιοι άλλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αφού κατέρρευσαν στο άκουσμα και το ενδεχόμενο ότι το παιδί τους εμπλέκεται σε ατύχημα.

Οι επιτήδειοι δράστες τηλεφωνούν σε ανυποψίαστα θύματα, προσποιούνται τον γιατρό και ζητούν χρήματα από το θύμα με τη δικαιολογία, ότι το παιδί τους έχει υποστεί σοβαρό τροχαίο και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από το εσωτερικό της γραμμής ακούγεται και μία φωνή να κλαίει παριστάνοντας το παιδί τους.
Ζήτησαν 18.000 ευρώ

Μία μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 στην περιοχή των ΚΤΕΛ στην Κοζάνη, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα, ζητώντας της το ποσό των 18.000 ευρώ, όπου ψευδώς εμπλεκόταν η κόρη της σε τροχαίο ατύχημα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία, ενώ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τους δράστες και κανονίζοντας τις τελικές λεπτομέρειες για την παράδοση των χρημάτων, εισέβαλε η κόρη της.

Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από τους δράστες και έκλεισαν το τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει όλη η επιχείρηση εντοπισμού των δραστών από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα