Λέρος: Τι λέει η Αντιτρομοκρατική για την απώλεια του οπλισμού

Λέρος: Τι λέει η Αντιτρομοκρατική για την απώλεια του οπλισμού

Στη Λέρο βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ, με στόχο να βρουν την άκρη του νήματος για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε νέα καταμέτρηση προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των εκρηκτικών που χάθηκαν. Θα ακολουθήσει σύγκριση με την προηγούμενη απογραφή και όλα τα στοιχεία θα φτάσουν στα χέρια των αξιωματικών που χειρίζονται την έρευνα.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές το κλιμάκιο της Αττιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που βρίσκεται στο νησί, σύμφωνα με τα μέχρι στιιγμής στοιχεία και την ενημέρωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχει διαπιστώσει κάτι που να έχει «χροιά τρομοκρατίας». Επιπλέον, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι την 31η Δεκεμβρίου έγινε καταγραφή του οπλισμού και όχι διαδικασία παράδοσης - παραλαβής, με ότι αυτό σημάινει, κάτι που δεν αποκλείει το γεγονος ο στρατιωτικός οπλισμός να μην «χάθηκε» μεταξύ 31ης Δεκεμβρίου 2018 και 9ης Σεπτεμβρίου 2019, αλλά σε βάθος χρόνου, ακόμα και σταδιακά.

Επιπλέον, πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρουν ότι γίνεται έλεγχος και σε όλα τα πλοία, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαχειριστικού λάθους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως πληροφορήθηκε η ΕΛΑΣ από το ΓΕΝ έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού η οποία όμως ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης. 

Η απώλεια του υλικού διαπιστώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε καταμέτρηση κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα