Φωτιά στη Σάμο: Εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία - Μάχη με τις φλόγες σε Γύθειο Λακωνίας Αττική, Αχαΐα,Ήπειρο

Μάχη με τις φλόγες από το πρωί του Σαββάτου σε όλη την χώρα.Σε Αττική, Αχαΐα, Σάμο και Ήπειρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά  σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος της Σάμου.

Επί τόπου έσεπυσαν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν στις προσπάθειες ελέγχου της μεγάλης φωτιάς 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία. 

 

 

  Πυρκαγιά στο Γύθειο Λακωνίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο Γυθείου Λακωνίας, το απόγευμα του Σαββάτου (24/8).

Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 PZL και 1 Ε/Π

Ριόλος Αχαΐας

Το μεσημέρι φωτιά  ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ριόλος Αχαΐας, ενώ σύμφωνα με το patrastimes.gr, η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά σε οικισμό. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 19 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 μηχάνημα έργου της Περιφέρειας. Τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν, από αέρος, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιφερειακή Αιγάλεω κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, όπου σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα. 

Πάντως, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ.

Οι πυροσβέστες, που κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο σημείο, διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει μέσα στις όχθες του ποταμού Βέργα με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. 

Στη Σαλαμίνα, το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά σε οικοπεδική έκταση, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα