Τραγωδία στον Πόρο - Νεκροί και οι 3 επιβάτες του ελικοπτέρου

Τραγωδία στον Πόρο - Νεκροί και οι 3 επιβάτες του ελικοπτέρου

Πολιτικό ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά. Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια, με αποτέλεσμα να προκληθεί μπλακ άουτ στο νησί. 

Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πολιτικό ελικόπτερo, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δύο σοροί ανδρών, ρωσικής υπηκοότητας, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Λίγα λεπτά αργότερα ακόμη μία σορός άνδρα, επιβαίνοντα στο πολιτικό ελικόπτερο, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, ανασύρθηκε από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί συντρίμμια ενώ κατα πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες  ενώ στην περιοχή βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και πραγματοποιεί έρευνες ιδιώτης δύτης. Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Παράλληλα, συνεχίζονται πυρετωδώς» οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές «όσο το δυνατόν ταχύτερα», αναφέρει ανακοίνωση του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά. Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, αναφέρεται ότι «γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα».

Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου. «Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ακόμη πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμενικό».

Ο δήμαρχος Γαλατά Κώστας Καραγιάννης δήλωσε στο One Channel ότι ήταν τρεις οι επιβαίνοντες και πως δεν υπάρχουν επιζώντες.

 Έγινε μία έκρηξη - Ο πρώην δήμαρχος περιγράφει το ατύχημα

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν να πέσει το ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Στρατηγός, μιλώντας στον δημοσιογράφο του OPEN TV, Δημήτρη Φρέσκο. 

«Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους». 

Ο πρώην δήμαρχος του Πόρου επιβεβαιώνει ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο νησί επικρατεί γενικό μπλακ άουτ. 

Σε εξέλιξη έρευνες για του επιβάτες

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών του ελικοπτέρου ενώ εκεί βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και πραγματοποιεί έρευνες ιδιώτης δύτης. Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δύτης που βούτηξε στο σημείο που έχει πέσει το ελικόπτερο διέκρινε μια φιγούρα στο πιλοτήριο, όμως η ορατότητα στο σημείο είναι μικρή καθώς ο βυθός παραμένει θολός λόγω της πρόσκρουσης.

Ποιοι ήτανε οι επιβάτες του ελικοπτέρου που έπεσε - Φόβοι πως είναι νεκροί

Παρότι στο σχέδιο πτήσης είχε δηλωθεί μόνο ο πιλότος ελληνικής καταγωγής, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλείται πληροφορίες και για δύο Ρώσους επιβάτες στο αεροσκάφος που έπεσε στις 15:40 περίπου 100 μέτρα από την ακτή.

Από εκείνη την ώρα, το ελικόπτερο παραμένει βυθισμένο στο νερό και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προς το παρόν δεν έχει ανασυρθεί κανένα άτομο από το βυθό.    Στο σημείο έχουν εντοπιστεί συντρίμμια ενώ κατα πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.   

Στην περιοχή βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και πραγματοποιεί έρευνες ιδιώτης δύτης. Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ, οι δύο Ρώσοι παραθέριζαν σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής που παρείχε υπηρεσίες αερομεταφοράς με ελικόπτερο και σύμφωνα με κατοίκους, ο πιλότος έκανε συχνά δρομολόγια πάνω από την περιοχή.

Χωρίς ρεύμα ο Πόρος – Αίτημα να αποσταλούν γεννήτριες

Στο μεταξύ χωρίς ρεύμα παραμένει ο Πόρος με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να υποβάλλει αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και στον στρατό, ώστε να αποσταλούν άμεσα γεννήτριες.  Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα