Τον εμπρησμό ερευνούν για την φωτιά της Εύβοιας - Δύο συλλήψεις σε Καλαμάτα και Πύργο και συμπλοκή με εμπρηστή

Τον εμπρησμό ερευνούν για την φωτιά της Εύβοιας - Δύο συλλήψεις σε Καλαμάτα και Πύργο και συμπλοκή με εμπρηστή

Ισχυρό παραμείνει το ενδεχόμενο του εμπρησμού ως αιτία για την φωτιά στην Εύβοια, ενώ οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν εκτεταμένη έρευνα, λαμβάνοντας τα μέχρι τώρα στοιχεία αλλά και μαρτυρίες.

Στο μεταξύ δύο συλλήψεις έγιναν σε Καλαμάτα και Πύργο, με την κατηγορία πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση προχώρησαν.

Συνελήφθη 52χρονος Έλληνας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για διαδοχικές εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας – Τριπόλεως και σε ξερά χόρτα σε πρανές της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τσακώνας – Καλού Νερού, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη και ένας 58χρονος Έλληνας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Συμπλοκή πυροσβεστών με εμπρηστή στον Πύργο

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive.gr καθώς δεν έχει γίνει γνωστό επισήμως τίποτα για το περιστατικό, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Πύργου, εντόπισαν και προσήγαγάν τον 58χρονο ως ύποπτο. Κατά την προσαγωγή του στην υπηρεσία με όχημα της Πυροσβεστικής, αυτός όρμησε με απίστευτη μανία στον οδηγό και τους άλλους δύο πυροσβέστες, χτυπώντας τους. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει και να αμυνθεί, σταμάτησε απότομα το όχημα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο υπηρεσιακό όχημα που ακολουθούσε ακριβώς πίσω.

Ο δράστης συνέχισε να είναι επιθετικός και εξαγριωμένος με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η συμπλοκή και κάποιοι από τους πυροσβέστες να τραυματιστούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα