Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια. Στη μάχη τα εναέρια μέσα - Στάχτη 25.000 στρέμματα

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια. Στη μάχη τα εναέρια μέσα - Στάχτη 25.000 στρέμματα

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην Εύβοια η φωτιά, μέτωπο της οποίας αναζωπυρώθηκε χθες το βράδυ έξω από το χωριό Πλατάνα, όπου έχουν δημιουργηθεί ζώνες από μηχανήματα έργου για να προστατευθούν κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το συγκεκριμένο μέτωπο κατευθύνεται βόρεια, όπου δεν υπάρχουν μεν χωριά, αλλά είναι το καταφύγιο άγριων ζώων και καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να προστατευθεί.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού δέκα εναέρια μέσα, καναντέρ και ελικόπτερα, ενώ τη νύχτα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 382 πυροσβέστες με 98 οχήματα, εκ των οποίων 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 172 πυροσβέστες.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται μόνιμα το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», ενώ τις δυνάμεις της πυροσβεστικής συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του στρατού, οκτώ μηχανήματα έργου και δέκα υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ, η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες με έξι δικά τους οχήματα.

Θετικό είναι το γεγονός ότι οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τις προηγούμενες ώρες έχουν κοπάσει, ενώ εκτός από το συγκεκριμένο μέτωπο, δεν υπάρχει σε εξέλιξη άλλη μεγάλη πυρκαγιά.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα άμεσης χαρτογράφησης δημοσίευσε τον χάρτη της πυρκαγιάς στην Εύβοια, βασισμένο σε εικόνες πολύ υψηλής ανάλυσης. Αποκαλύπτουν μια καμένη έκταση 25.000 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 10.000 στρέμματα ήταν δάσος.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα