Το μυστικό της δαιδαλώδους σπηλιάς που βρέθηκε η άτυχη βιολόγος - Τι "μαρτυρά" η τρύπα στο λαγούμι

Το μυστικό της δαιδαλώδους σπηλιάς που βρέθηκε η άτυχη βιολόγος  - Τι "μαρτυρά" η τρύπα στο λαγούμι

Μια τρύπα καλυμμένη από βλάστηση σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον κοντινότερο αγροτικό δρόμο δεν προϊδεάζει για εκείνα τα τραγικά που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Μια τρύπα που οδηγεί σε δαιδαλώδη τούνελ - απομεινάρια από την γερμανική κατοχή της Κρήτης.

Μέσα σε αυτά τα τούνελ βρέθηκε και ανασύρθηκε νεκρή η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton.

Για να φτάσει κάποιος στην είσοδο της τεχνητής σπηλιάς χρειάζεται να ανέβει κάποιος σε ένα μικρό ύψωμα λίγων μέτρων, για να δει να ξεπροβάλει μπροστά του η είσοδος της σπηλιάς.

Το μόνο που έχει απομείνει στην είσοδο του τούνελ είναι κάποια υλικά πιθανότητα από αυτά που χρησιμοποίησε το εγκληματολογικό κατά τη διάρκεια των ερευνών του στην περιοχή, αλλά και πάρα πολλές μύγες που βρίσκονται ακόμα και τόσες ώρες μετά, από την έντονη οσμή.

Ποιο μυστικό κρύβει η δαιδαλώδης σπηλιά όπου βρέθηκε η σορός της

Στο πώς βρέθηκε μέσα στο λαγούμι η άτυχη βιολόγος, εστιάζονται σε αυτή τη φάση, οι αστυνομικές έρευνες, επιδιώκοντας να ανιχνεύσουν κρίσιμα στοιχεία που θα "δείξουν" το δρόμο και προς το δράστη ή τους δράστες.

Αναφορικά με την τρύπα στην "οροφή" του λαγουμιού, φαίνεται πως έχει το ρόλο καταπακτής για να αερίζεται ο χώρος. Το σενάριο του να πέταξαν κάποιοι το πτώμα της από αυτό το "άνοιγμα" προς το παρόν δεν κερδίζει πιθανότητες, καθώς από την εξερεύνηση, δε βρέθηκαν στοιχεία εισόδου που να είναι "φρέσκα".

Αυτή η τρύπα ήταν καλυμμένη με μία παλέτα, η οποία έχει σταλεί για εργαστηριακή εξέταση, χωρίς πάντως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπήρχε από πριν.

 

cretalive.gr, φωτο: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα