Δίκη Χρυσής Αυγής: Τους προδότες τούς σκοτώνουμε

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τους προδότες τούς σκοτώνουμε

Τους προδότες τούς σκοτώνουμε». Αυτή τη φράση απέδωσε σε συγκατηγορούμενο του, στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, 58χρονος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και απολογούμενος ισχυρίστηκε πως δέχτηκε απειλές για να μην πει την αλήθεια για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ.

Στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος, ο οποίος το βράδυ της δολοφονίας μίλησε δυο φορές στο τηλέφωνο με τον Γιώργο Ρουπακιά, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα και ισχυρίστηκε πως δέχτηκε απειλές από συγκατηγορούμενο του ο οποίος, όπως είπε, του ζήτησε να πει πως ήταν εκείνος που προέτρεψε τον Ρουπακιά «να σκοτώσει το παλικάρι».

Ο 58χρονος μίλησε με ονοματεπώνυμα προκαλώντας την αντίδραση συγκατηγορουμένων του οι οποίοι αντέδρασαν κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα.

Ο κατηγορούμενος αφού εξήγησε πως ήταν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής στην οποία είχε πάει για να παίρνει τρόφιμα, ξεκίνησε την αφήγηση του από το μήνυμα - κάλεσμα που έλαβε από την Τοπική της Νίκαιας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όπως είπε, πήγε στην Τοπική πιστεύοντας πως ήθελαν βοήθεια για τη διανομή τροφίμων αλλά τα γραφεία ήταν κλειστά και έξω ήταν «έξι - επτά μηχανάκια».

Εκεί αναγνώρισε έναν από τους συγκατηγορουμένους του ο οποίος όπως ισχυρίστηκε, του είπε: «πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε».

«Ψέματα λέει κυρία πρόεδρε» διαμαρτυρήθηκε ο συγκατηγορούμενος του ο οποίος σηκώθηκε από το εδώλιο.

Ο 58χρονος είπε πως όταν αντιλήφθηκε ότι θα πήγαιναν για φασαρία ζήτησε στο φίλο και συγκατηγορούμενο του με το μηχανάκι του οποίου είχαν πάει στην Τοπική της Νίκαιας να φύγουν. «Είπα ότι είναι αλήτες και συμμορία και φύγαμε ...».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως είχε ήδη τηλεφωνήσει στον Ρουπακιά, στον οποίο πάντα απευθυνόταν και τον αποκαλούσε «κύριο Ρουπακιά» καθώς ήταν στέλεχος της Τοπικής, για να τον ρωτήσει τι τους ήθελαν ενώ η ώρα ήταν τόσο προχωρημένη. «Ο κ. Ρουπακιάς μου είπε "δεν ξέρω , θα σε πάρω..." ενώ στη συνέχεια απευθύνθηκε στον αποκαλούμενο πυρηνάρχη της Νίκαιας χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγο αργότερα, και ενώ είχε ήδη γίνει η δολοφονία Φύσσα τηλεφώνησε και πάλι στον Ρουπακιά ο οποίος του απάντησε πως τον είχαν συλλάβει και του ζήτησε να τηλεφωνήσει στον επικεφαλής της τοπικής της Νίκαιας.

«Τηλεφώνησα και μίλησα με τη σύζυγο του η οποία μου είπε "ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς... Μην λες πολλά από το τηλέφωνο", είπε συμπληρώνοντας πως την επομένη το πρωί έμαθε πως «έπιασαν τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει άνθρωπο».

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ήταν καθοριστικά  καθώς σύμφωνα με τον κατηγορούμενο δέχτηκε απειλές από συγκατηγορούμενο του, τον οποίο κατονόμασε, για να μην πει την αλήθεια.

Αν και είπε πως ο συγκατηγορούμενος του επικαλέστηκε τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, θεωρεί πως εκείνος δεν είχε σχέση και αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχαν κοντά στο σπίτι του λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία.

«Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους» μου είπε στη συνάντηση που είχαμε επικαλούμενος το γεγονός ότι  ήμουν ο μοναδικός που πήρα τηλέφωνο τον Ρουπακιά εκείνο το βράδυ».

Όπως περιέγραψε ο 58χρονος  του ζήτησε να μην τον ανακατεύει «του είπα: "Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία;"».

Πρόεδρος: Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα ...

Κατηγορούμενος : Ότι  με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα το Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για απειλές που δέχτηκε ακόμη και από το τηλέφωνο.

«Μου  είπε ότι θα μουν κάνουν το βίο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχε γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω  στις αρχές ότι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα...».

Ο κατηγορούμενος, όπως είπε, κατάλαβε πως με αυτό τον τρόπο ήθελε να απεμπλακεί ο πυρήνας της Νίκαιας από την υπόθεση.

Ο 58χρονος αναφερόμενος στη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή υποστήριξε πως στα γραφεία δεν υπήρχαν ναζιστικά σύμβολα ούτε και τους παρότρυναν βουλευτές ή άλλοι σε έκνομες πράξεις.

Ωστόσο, ανέφερε  πως η ομάδα ασφαλείας, μέλη της οποίας  ήταν, όπως είπε, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους, ήταν ξεχωριστή καθώς φορούσαν ρούχα παραλλαγής και φύλαγαν την είσοδο των γραφείων.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η διαφορά σας;

Κατηγορούμενος: Εγώ ήμουν απλό μέλος, εγώ όποτε ήθελα έφευγα.

Πρόεδρος: Εκείνοι δεν μπορούσαν να φύγουν;

Κατηγορούμενος: Προφανώς. Όποτε έρχονταν φορούσαν ρούχα παραλλαγής, εγώ φορούσα τα ρούχα μου.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα