Επίθεση στη Βουλή: Ελεύθερο με εγγύηση 30.000 ευρώ στέλεχος του Ρουβίκωνα

Επίθεση στη Βουλή: Ελεύθερο με εγγύηση 30.000 ευρώ στέλεχος του Ρουβίκωνα

Ελεύθερος αφέθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την επίθεση στη Βουλή από μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας. Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι καθώς και υψηλή χρηματική εγγύηση. 

H ανακρίτρια και ο εισαγγελέας έκριναν προσωρινά ελεύθερο τον κατηγορούμενο που απολογήθηκε, κατόπιν κλήτευσης του από τις δικαστικές αρχές, για το κακούργημα της φθοράς ιστορικού μνημείου, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Ορισαν επίσης την υποχρεωτική καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια ποινική μεταχείριση είχε ακόμη ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση που απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά την επίθεση μελών της ομάδας στον χώρο της Βουλής με αίτημα την έγκριση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Η επίθεση στη Βουλή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (21/05). Ομάδα 15 ατόμων προσέγγισε το πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της χώρας από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και πέταξε μπογιές προς το γραφείο του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα