Δολοφονία Γραικού: Λύγισε ο γιος του - Δεν άξιζε στον πατέρα μου αυτός ο θάνατος

Λύγισε μπροστά στις κάμερες ο γιος του δολοφονημένου επιχειρηματία, Δημήτρη Γραικού, ο οποίος επί 2,5 χρόνια ήταν θαμμένος στην κτηνοτροφική μονάδα του καθ΄ομολογίαν δράστη.

Φανερά συγκινημένος ο Αρχιμήδης Γραικός δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Σε μερικά μέρη της οικογένειάς μου επικρατεί λύπη και στα άλλα το μίσος. Τώρα υπάρχει στυγνό μίσος» είπε ο γιος του δολοφονημένου επιχειρηματία.

Αν τον έβλεπα μπροστά μου θα του έλεγα ένα μεγάλο "γιατί". O θάνατος του πατέρα μου ήταν άδικος. Βοηθούσε φίλους και συγχωριανούς του. Ποτέ δεν είχε βλάψει και δεν είχε κάνει κακό σε κανέναν. Δεν του άξιζε αυτός ο θάνατος.

Αναφερόμενος στα όσα έζησε η οικογένειά του όλο αυτό το διάστημα είπε:

«Περάσαμε δύσκολα και από οικονομικής άποψης και από κατηγορίες. Συνεχίζουμε χάρη στην οικογένεια και τους φίλους μας. Όλοι τους μας βοήθησαν. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς όλους, γιατί όλον αυτόν τον καιρό ενδιαφερόσασταν. Σας ευχαριστώ για τη στάση σας που δε μας ενοχλούσατε και την αστυνομία που δε σταμάτησε την έρευνα για την υπόθεση».

Όπως είπε ο Αρχιμήδης Γραικός, «τον κατηγορούμενο τον είχα δει πρώτη και τελευταία φορά την ημέρα που εξαφανίστηκε ο πατέρας μου. Μας είχε πει ότι είναι κοντά μας»,.

Μάλιστα ο καθ΄ομολογίαν δράστης φέρεται να έδειχνε ενδιαφέρον για την πορεία των ερευνών και να ρωτά την οικογένεια του Δημήτρη Γραικού για την εξέλιξή τους. Δήλωνε κοντά στην οικογένεια, τους τηλεφωνούσε και ήθελε να μάθει για την πορεία των ερευνών, ζητώντας να αποδοθεί αλήθεια, δήλωσε ο γιος του Γραικού, προσθέτοντας πως «ένα χρέος που είχε απέναντι στον πατέρα μου είπε ότι θα μας το ξεχρέωνε».

Το μόνο που θέλει πλέον είναι να λάμψει η πλήρης αλήθεια. Ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Αν υπάρχουν συνεργοί και εμπλέκονται κάποιοι, να βγουν στη φόρα και να μάθουν επιτέλους τι συνέβη τότε, όπως είπε ο Αρχιμήδης Γραικός. 

«Tο μίσος φέρνει μόνο μίσος και η κακία, κακία. Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς και ούτε θέλουμε να γίνουμε».

Το χρονικό της υπόθεσης 

Ο Δημήτρης Γραικός είχε εξαφανιστεί στις 3 Νοεμβρίου 2016. Τελευταία φορά τον είχαν δει στα σφαγεία της Χαλάστρας, όπου είχε συναντηθεί με τον άνθρωπο, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που τον δολοφόνησε. 

Μετά από δυόμισι χρόνια, την προηγούμενη Πέμπτη, με τη βοήθεια ειδικών ανιχνευτών μετάλλων και τη συνδρομή επιστημόνων του ΑΠΘ, οι Αρχές εντόπισαν θαμμένο στην κτηνοτροφική μονάδα του 46χρονου το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Βλέποντας ότι η αλήθεια αρχίζει να έρχεται στο φως ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 59χρονο και υπέδειξε το σημείο, όπου είχε θάψει το πτώμα του.

Ο φερόμενος ως δράστης υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Γραικό, ότι είχαν έναν καβγά για οικονομικές διαφορές και ότι έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα. 

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει στις Αρχές, αλλά και την οικογένεια του θύματος η κυνικότητα και η ψυχραιμία που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, αρνούμενος ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση του επιχειρηματία. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα