Άδεια Κουφοντίνα: Την Τρίτη η απόφαση του Αρείου Πάγου

Άδεια Κουφοντίνα: Την Τρίτη η απόφαση του Αρείου Πάγου

Την ερχόμενη Τρίτη προσδιορίστηκε η συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εισαγγελέας που θα προτείνει προς τους αρεοπαγίτες ορίστηκε μάλιστα η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία αργά το βράδυ άσκησε την αναίρεση κατά του ομόφωνου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη. 

Οργισμένη αντίδραση από Νέα Δημοκρατία

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. 

«Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες», υπογραμμίζει η Πειραιώς. 

Μπακογιάννη: «Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές» 

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη χθες το βράδυ» δήλωσε σε παρέμβασή της στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη σχολίασε πως «το συμπέρασμα είναι ότι επί κυβερνήσεως Τσίπρα η δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται με όλους αυτούς που καίνε και απειλούν αν δεν περάσει το δικό τους».

Προηγουμένως, με ανάρτησή της στο twitter, ανέφερε τα εξής: «Δέκα ημέρες πριν την αποχώρησή της η κ. Δημητρίου κρατάει ανοικτά τα δικαστήρια του Βόλου ως στις 23:00 για να προλάβει να αναιρέσει την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Το μήνυμα είναι σαφές: Η Δημοκρατία επί κυβερνήσεως Τσίπρα και Εκβιάζεται και Τρομοκρατείται».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνει λόγο για «υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι στον εκβιασμό ενός αμετανόητου δολοφόνου» με ένα οργισμένο μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα τόσο το βούλευμα όσο και τον ιατρικό φάκελο του Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου.

Η άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος από την εισαγγελέα έρχεται λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες πως ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου για καλύτερη ιατρική παρακολούθηση, γιατί επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα