Χειροπέδες στους ληστές που έσπερναν τον τρόμο στους κατοίκους της Σαλαμίνας

Χειροπέδες στους ληστές που έσπερναν τον τρόμο στους κατοίκους της Σαλαμίνας

Στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε διαπράξει δέκα ληστείες και κατοικίες, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 20, 30 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του Νόμων περί όπλων.

Την οργανωμένη επιχείρηση έκαναν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά και το Τ.Α. Σαλαμίνας, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες από την αρχή του έτους “χτυπούσαν” κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας. Αφού εντόπιζαν τις οικίες -στόχους τους, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Στις περιπτώσεις εκείνες, που μέσα στις κατοικίες βρίσκονταν οι ένοικοι, τους ακινητοποιούσαν με απειλή ή χρήση βίας και ερευνούσαν τους χώρους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 10 φυσίγγια

-ένα κυνηγετικό όπλο

-φυσίγγια

-ένα μαχαίρι

-το χρηματικό ποσό των 17.495,8 ευρώ

-πλήθος κοσμημάτων

-πέντε κινητά τηλέφωνα

-tablet

-δύο ρολόγια χειρός

-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις ληστειών και τρεις διαρρήξεις οικιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, θα συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα