Στον εισαγγελέα η δικογραφία για τα θύματα της τραγωδίας στον Γεροπόταμο

Στον εισαγγελέα η δικογραφία για τα θύματα της τραγωδίας στον Γεροπόταμο

Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου διαβιβάστηκε η δικογραφία για την οικογενειακή τραγωδία που γράφτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στον Γεροπόταμο στην Κρήτη, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Οι οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων έχουν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά με την οποία στρέφονται κατά παντός υπευθύνου. Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να χρεωθεί η δικογραφία σε συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος θα διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να φωτιστούν όλα τα γκρίζα σημεία της υπόθεσης και να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες.

Οι γονείς του 29χρονου Κώστα Γιαννακάκη, που πνίγηκε στον Γεροπόταμο και η αδελφή της 30χρονης συζύγου του Ροδούλας Τσαγκαράκη, που χάθηκε μαζί με τη μητέρα της Μαρία Χατζηπάνου και την 21χρονη αδελφή της Μαριλένα στα μανιασμένα νερά, έχουν ζητήσει από την Εισαγγελία Ηρακλείου την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ έχουν δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής.

Όπως αναφέρουν οι οικογένειες στην πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά, δεν εξαιρούν κανέναν από τις ευθύνες του, εστιάζοντας περισσότερο στο κομμάτι των ευθυνών που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Κρήτης και στον Δήμο Φαιστού. Ζητούν, τέλος, από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να καταδείξουν ποιος είχε την ευθύνη και την κυριότητα του δρόμου, ώστε να διευκρινιστεί ποιοι ήταν υπεύθυνοι για τη συντήρηση, την αστυνόμευση και τον καθαρισμό του.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα