Συναγερμός στη Λαμία: Πυροβολισμοί μεταξύ κατοίκων και ρομά

Συναγερμός στη Λαμία: Πυροβολισμοί μεταξύ κατοίκων και ρομά

Ισχυρή αστυνομική δύναμη σπεύδει στην κοινότητα της Ανθήλης έξω από τη Λαμία, όπου οι ρομά έχουν σηκώσει στο πόδι όλο το χωριό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων αρχικά ακούστηκαν τσακωμοί και φωνές, από την περιοχή όπου διαμένουν οι ρομά και στη συνέχεια απανωτοί πυροβολισμοί.

Όπως ήταν φυσικό κλήθηκε η αστυνομία ωστόσο το ένα περιπολικό που έφτασε στην Ανθήλη δεν μπορούσε να πλησιάσει στο γκέτο των ρομά, αφού κινδύνευε η ζωή των αστυνομικών, γι αυτό κάλεσαν βοήθεια και στην περιοχή έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες  του Lamiareport.gr κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε δυο άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα, τα οποία διακομίστηκαν στα Επείγοντα του νοσοκομείο Λαμίας. Το ρεπορτάζ λέει ότι δεν έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμό αλλά από ξυλοδαρμό.

 

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι δυο οικογένειες ρομά συνεπλάκησαν μεταξύ τους για τα μάτια μιας γυναίκας. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έβγαλαν καλάσνικοφ και πυροβολούσαν στον αέρα, σηκώνοντας στο πόδι όλο το χωριό.

 

Αυτή την ώρα τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, ενώ στο σημείο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

 

Πρόσφατα οι κάτοικοι της Ανθήλης είχαν κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και είχαν ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, αφού η κατάσταση με τους ρομά στο χωριό έχει ξεφύγει.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα